Jednoduché malinové řezy s krémem
Jednoduché malinové řezy s krémem jsou lahodným dezertem právě pro vás. Tato dokonalá kombinace křehkého piškotového těsta, svěžího ovocného jemného krému a kopečku šlehačky, je ideální pro každou příležitost.
Suroviny pro 1 plech
korpus na plech 34 x 34 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 288 kJ / 1 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,79 g |
| Tuky | 145,94 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 901 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 115,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, lehce potřený pár kapkami oleje.
Krok 2: Vejce předem vyndané z chladničky rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme sůl a šleháme. Když začnou houstnout přidáváme postupně cukr a ušleháme dotuha.
Krok 3: Do našlehaných bílků postupně po jednom zašleháme žloutky. Nakonec přidáme prosetou mouku, olej a ručně metličkou promícháme. Vlijeme na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut. Zkusíme špejlí, zda je upečeno.
Krok 4: Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a připravíme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a vyšleháme hladký krém. Necháme 10 minut stát a zatím ušleháme smetanu k dokončení.
Krok 5: Zchladlý korpus rozdělíme na poloviny a na jednu navrstvíme krém (ponecháme asi 4 lžíce). Přiklopíme druhou polovinou, rozetřeme na vrch ponechaný krém a necháme v chladu mírně ztuhnout.
Krok 6: Poté nakrájíme řezy, dozdobíme preclíkem, šlehačkou a čerstvými malinami a posypeme drcenými malinami sušenými mrazem. Každý může dokončit a dozdobit dle své chuti a možností.
Zveřejněno 17. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Moje poznámka
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 21 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 34 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 8 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 9 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 9 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 9 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 9 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej,
tvaroh,
máslo,
sirup malinový,
džem malinový,
pudink bez vaření,
smetana,
maliny,
maliny,
čokoláda hořká
Komentáře (5)