Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se doslova rozplývat na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 822 kJ /
675 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky45,40 g
Vláknina29,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 403 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy53,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena opláchneme, osušíme, odstraníme případné štětinky a vykostíme. Kosti odložíme na vývar. Krok 2: Vykostěné maso naporcujeme na menší díly, kůži ostrým nožem nařízneme a do masa vmasírujeme pepř, sůl a granulovaný česnek. Krok 3: Oloupané cibule a stroužky česneku nadrobno nakrájíme a na sporáku v kastrolu na rozehřátém oleji pozvolna restujeme do zlatavé barvy. Krok 4: Tuk slijeme, cibule přendáme do pomalého hrnce, přidáme vodu, kvůli barvě worcesterskou omáčku, maso a nejlépe rukama promícháme. Krok 5: Hrnec zakryjeme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 3 hodiny. Krok 6: Jako příloha se hodí vařené brambory, knedlík nebo rýže.

TIP: Co udělat z vepřového kolena

Zveřejněno 28. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8ML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8ML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mika59: Miladko,moc Ti děkuji:-*:-K

Drahuško velice lákavé jídlo<3:yes::yes::yes:

Merylas: magdalenka: Marie Svarcova: Děvčata,moc vám všem děkuji:-KUdělaly jste mi radost:-*

PH jsem dostala cca před 8 lety od Topreceptů a od té doby v něm vařím moc ráda.Vlastně nevařím,on to udělá za mě:-)Mám ho na chodbě ve skříňce,v kuchyni už není místo na uložení.Když pomalím,tak ho mám v kuchyni na jídelním stole,do oběda se to stihne:-)Přes noc jsem v něm dělala jen 2 krát,ale chutově jsme to nepoznali,navíc nás rušila vůně.Tak už vařím jen na ten rychlejší high 2.stupeň.
V létě jsem si pořídila Eta Pečenku,ta odpočívá na ledničce a HF na pračce.Když je zaměstnávám,tak také se musí povalovat na stole s prodlužkou...Dopoledne u nás v kuchyni vzhledově vypadá velice zajímavě:-8Hlavně,že to voní:-D
Mějte pěkný sváteční den a ještě jednou děkuji:-8:-K

Moc hezký recept. :yes::-K
magdalenka: Já jsem na tom stejně, taky jsem pomalý hrnec odložila a spíš používám remosku. Mám dvě velikosti. Někdo v PH vaří třeba v noci nebo s odloženým startem, ale já se bojím nechat nějaký elektrospotřebič bez dozoru. Ale Drahuška tady přidává recepty opravdu lákavé, to je pravda. <3:-K

Perfektné! Ja som PH odložila do garáže, aby mi nezavadzal, lebo častejšie používam remosku. Asi ho kvôli tomuto receptu zas vytiahnem! Pekný deň, Anička.

:-)<3:yes::yes: Mňam - nádhera na talíři :-K

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, česnek granulovaný, olej, omáčka worcesterová, voda, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu