Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a nevíte co s nimi, tento recept je jasnou volbou.
Suroviny pro 3 porce
3-4 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 622 kJ / 1 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,93 g |
Tuky | 82,05 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách.
Krok 3: Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku.
Krok 4: Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit.
Krok 5: Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.
Zveřejněno 15. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Moje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 14 minutami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 16 minutami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
jahody,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
jahody
Komentáře (4)
Zdeničko ano,je to husté jako normální pudink