Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a nevíte co s nimi, tento recept je jasnou volbou.
Suroviny pro 3 porce
3-4 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 622 kJ / 1 105 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,93 g |
| Tuky | 82,05 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách.
Krok 3: Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku.
Krok 4: Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit.
Krok 5: Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.
Zveřejněno 15. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Moje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
jahody,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
jahody
Komentáře (4)
Zdeničko ano,je to husté jako normální pudink