Vejce ve slaninovém kroužku z cukety
Tento recept spojuje křehkou chuť cukety s křupavou slaninou a jemným vajíčkem, pro vaší zdravou a zároveň sytou snídani nebo lehkou večeři. Potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také oko svou barevnou a atraktivní prezentací.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 749 kJ / 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 84,38 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 24,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Vykrajovátkem nebo sklenicí vykrojíme středy, ty již nebudeme potřebovat. Kroužky potřeme lehce česnekem a okořeníme.
Krok 2: Delší plátky slaniny nakrájíme na proužky a omotáme kolem okořeněného kroužku cukety. Vložíme na rozpálenou pánev potřenou lehce olejem a pomalu opečeme z jedné strany.
Krok 3: Slaninový kroužek otočíme a dovnitř vklepneme vejce. Smažíme pozvolna do zvolené konzistence vajec. Vejce osolíme a opepříme. Podáváme teplé jako snídani nebo lehkou večeři.
Zveřejněno 1. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce ve slaninovém kroužku z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68wQ
Moje poznámka
Vejce ve slaninovém kroužku z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68wQ
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 5 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 57 minutami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 1 hodinou
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 4 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Suroviny:
cuketa,
slanina anglická,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
pažitka
Komentáře (5)
Vydlabané vnitřky cuket se dají ještě chutně zpracovat. Poradíme různé možnosti