Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s paprikami, cuketou, tuňákem a olivami

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Uspěchané dny je potřeba vyvážit dobrým jídlem, Zvlášť, když je zároveň i snadné a rychlé na přípravu. Takovým je tento bulgur se zeleninou. Výživnou obilovinu doplňuje směs zeleniny a kousky tuňáka. Je tak vhodný na oběd, svačinu i večeři.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 315 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny50,70 g
Tuky38,88 g
Vláknina37,46 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 915 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy222,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur opláchneme a necháme okapat na sítku. Dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme zakryté. Krok 2: Současně v rozehřáté hluboké pánvi na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytou a na větší kousky nakrájenou zeleninu a restujeme cca 5 minut. Přidáme česnek, bazalku a necháme rozvonět. Krok 3: Zalijeme dvakrát po 50 ml vývarem nebo vodou a vždy necháme vydusit. Poté přidáme olivy, dle potřeby osolíme a promícháme s vařeným bulgurem. Nakonec zlehka vmícháme kousky tuňáka a ihned podáváme posypané zelenou natí petrželky.

Zveřejněno 16. 8. 2024 07:02

Poznámka autorky Marie Svarcova

Rychlý, snadný a lehký letní oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s paprikami, cuketou, tuňákem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnJ5

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s paprikami, cuketou, tuňákem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnJ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, voda, sůl, olej olivový, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cuketa, vývar masový, olivy zelené, sušená bazalka, tuňák ve vlastní šťávě, petrželka

Přidat fotografie receptu