Bramborový crumble se špenátem
Pod názvem crumble nemusíte hledat pouze sladkou dobrotu. Zkuste tento slaný bramborový koláč pod stejným názvem podle naší autorky. Rychle a jednoduše připravené jídlo určitě osloví příznivce snadné přípravy pokrmů v troubě, nebo remosce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,10 g |
| Tuky | 43,73 g |
| Vláknina | 15,67 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 648 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 2: Do mixeru vložíme natrhané rohlíky, nakrájenou cibuli a rozmixujeme. Promícháme s jemně nakrájenou petrželkou, lístky oregana, olivovým olejem a solí. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme opepříme a posypeme listy špenátu. Opět mírně osolíme a posypeme česnekem. Na špenát položíme zbytek brambor a posypeme připravenou "drobenkou". Krok 4: Zapékáme cca 30 minut dozlatova. V troubě na cca 180 °C, lze i v remosce.
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm s libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Moje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 19 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 45 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 46 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 49 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 51 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 52 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 55 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 59 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
brambory,
špenát baby,
cibule,
rohlík,
petrželka hladkolistá,
koření oregáno,
česnek sušený,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Dotaz: na zemiaky a špenát už netreba olej, maslo? Stačí na spodok maslo a v drobenke čo je olej? Dík.