Hrušky na víně
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou, posypané nasekanými oříšky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 785 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,24 g |
Tuky | 24,02 g |
Vláknina | 19,74 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 208,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dáme je vařit do hrnce s vínem, kořením, medem a kůrou z pomeranče a citronu.
Krok 2: Vaříme pomalu asi 10 minut s občasným poléváním a obracením ovoce.
Krok 3: Hrušky vyjmeme a necháme zchladnout. Omáčku vaříme do zhoustnutí.
Krok 4: Hrušky podáváme s vínovou omáčkou, ozdobené zakysanou smetanou a oříšky.
Zveřejněno 10. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8r8
Moje poznámka
Hrušky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8r8
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 1 hodinou
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 22 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 12 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 13 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 13 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 14 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Suroviny:
hruška,
med,
víno červené,
skořice celá,
koření hřebíček,
pomeranče,
citron,
smetana zakysaná,
oříšky
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.