Podzimní čalamáda
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu. Zeleninu ve sladko-slaném nálevu s octem tak můžeme konzumovat po celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 112 kJ / 3 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,68 g |
| Tuky | 108,98 g |
| Vláknina | 64,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 48,32 g |
| Sůl | 120,35 g |
| Sacharidy | 481,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, květák rozebereme na růžičky a zbylou zeleninu nakrájíme na proužky. Dáme do mísy a rukama promícháme.
Krok 2: Ze surovin uděláme nálev, který 2-3 minuty povaříme. Scedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zeleninu dáme do čistých sklenic, upěchujeme, aby se jí tam vešlo co nejvíc a zalijeme nálevem. Sklenice otřeme dočista, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut na 80-90 °C.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Moje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 15 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 3 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 3 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 4 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 5 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 6 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 7 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 8 hodinami
Suroviny:
rajče,
mrkev,
květák,
kapie,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
voda,
ocet,
cukr,
olej,
sůl,
sladidlo,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.