Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí, hřebíčkem a rumem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 101 kJ / 2 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,30 g |
Tuky | 40,24 g |
Vláknina | 38,63 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 453,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Krok 3: Postupně přidáváme mouku a zpracováváme těsto. Pokud brambory obsahují více vody a těsto je řídké, přidáme víc mouky. Na pomoučeném vále tvoříme z těsta nejdříve kuličky, které rozválíme na placičky.
Krok 4: Pečeme na suché pánvi z obou stran do světle hněda. Po upečení lehce pomažeme máslem.
Krok 5: Švestky vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osladíme, přidáme skořici a hřebíčky a vaříme, až se švestky rozvaří a směs začne mírně houstnout. Trvá to asi 20 minut.
Krok 6: Přimícháme povidla, případně trochu rumu, a podáváme k placičkám.
Zveřejněno 15. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Moje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
švestky,
cukr třtinový,
skořice celá,
koření hřebíček,
povidla švestková,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.