Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová omáčka s vepřovým masem

Celerová omáčka se zajímavou vůní pomerančů, celeru a masitého vývaru. Netradiční kombinace chutí, která působí lehce exoticky, přesto však převládá zemitá chuť celeru, jež je naší tradiční kořenovou zeleninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukznemanic

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč důkladně omyjeme a pomerančovou kůru nastrouháme. Poté pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Maso nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Osmahneme na oleji kostičky celeru a přendáme do hrnce. Přidáme maso, osolíme a opepříme. Přidáme pomerančovou kůru, měsíčky pomeranče a lžíci sójové omáčky. Krok 3: Vše zalijeme asi litrem vody, vhodíme bobkový list a nové koření, přivedeme k varu a necháme dusit zhruba 40 minut. Krok 4: Mezitím uvaříme v druhém hrnci těstoviny dle návodu na obalu. Krok 5: Vyzkoušíme, zda je maso měkké, a poté z omáčky vybereme maso, bobkový list a nové koření. Vše ostatní rozmixujeme dohladka. Krok 6: Maso můžeme vložit zpět do omáčky, nebo nechat zvlášť a před podáváním opéct na kontaktním grilu.

TIP: Oblíbená jídla z celeru

Zveřejněno 26. 12. 2024

Poznámka autora klukznemanic

To celé lze udělat v tlakovém hrnci, nebo multifunkčním hrnci (pro multifunkční hrnec nastavuji 25.minut). K omáčce si samozřejmě můžete dát jakoukoliv přílohu co vám chutná : )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAR5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
celer, pomeranče, maso vepřové, omáčka sojová, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř, olej, těstoviny

Přidat fotografie receptu