Roštěnky po švédsku
Dušené hovězí plátky jsou při správné přípravě měkké a šťavnaté. Tentokrát je připravíme na švédský způsob a do šťávy přidáme kyselou okurku a sardelové řezy, které předají jídlu svou nezaměnitelnou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, posypeme solí a mletým pepřem.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky masa po obou stranách prudce opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme roštěnky, vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme kyselou okurku na nudličky a zvlášť na pánvi ji krátce podusíme. Polovinu sardelek odložíme, zbytek utřeme vidličkou na kaši.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek doplníme vývarem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Za častého míchání pomalu povaříme. Nakonec do omáčky přidáme podušenou okurku a utřené sardelky. Zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí. Pokud je třeba, vložíme plátky masa prohřát do omáčky.
Krok 5: Nakonec roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme odloženými sardelkami a podáváme.
Zveřejněno 20. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Moje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
řezy sardelové,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)