Kapr podle pánů z Rožmberka
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a červeného vína, podáváme na topince. Jedná se recept prudce návykový.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,54 g |
Tuky | 137,65 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 508 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 103,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.
Krok 2: Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.
Krok 3: Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.
Krok 4: Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.
Krok 5: Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.
Krok 6: Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Moje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí karí
Přidáno před 36 minutami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 8 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 10 minutami
Treska na másle
Houmicek před 1 hodinou
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 2 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 3 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 6 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 18 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 18 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 19 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 19 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 20 hodinami
Tématické fráze:
grilovaný kapr na kameni,
kapr recepty,
kapr po rožumbersku,
kapr recept,
kapr pánů z rožumberka,
výborný kapr,
kapusta podle polreicha,
kapr,
kapr na kameni,
recepty kapr,
recept výborný grilovaný kapr,
fotky kapra,
kapr pana voka,
recept kapr,
kapr na medu,
kapr dle pana voka,
vanocni kapr podle polreicha,
recepty kapr po mlynářsku,
kapr dle pánú z rožumberka,
fotka kapra
Suroviny:
kapr,
slanina anglická vcelku,
cibule,
víno červené,
med,
kmín drcený,
sůl,
sádlo,
mouka hladká,
šalvěj,
rozmarýn,
chléb
Komentáře (20)
Fotečky a komentáře mě lákají k odzkoušení , v mrazáku se ještě nějaká porce najde , počasí na rybaření není (zamrzají očka na prutě ), tak se bude asi vařit a ochutnávat
K té první otázce... Můj otec je filmař a syn fotograf, možná to máme v rodině...
Vánoce se blíží, to je fakt, mě sice dneska končí dovolená, a tak si do Vánoc budu pracovní dny zpříjemňovat alespoň surfováním po těchto stránkách.
PS: okna jsem stihla umýt
Jani, nestraš s Vánocemi, já jsem ještě nestihla umýt okna po létě...
Hello, nikdy nesoutěžím, nesoutěžila jsem a soutěžit nebudu... Kvalita ani kvantita mých fotek nezávisí na jakýchkoli soutěžích. Kterou fotku mám tedy ponechat a které vymazat? Nechám si poradit... A budu se tvou radou řídit.
Děkuji všem za body a virtuálně je přeposílám autorovi receptu...