 
		
Kapr podle pánů z Rožmberka
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a červeného vína, podáváme na topince. Jedná se recept prudce návykový.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 101,54 g | 
| Tuky | 137,65 g | 
| Vláknina | 6,30 g | 
| Cholesterol | 508 mg | 
| Sodík | 1,87 g | 
| Sůl | 4,60 g | 
| Sacharidy | 103,19 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.
	Krok 2: Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.
	Krok 3: Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.
	Krok 4: Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.
	Krok 5: Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.
	Krok 6: Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Moje poznámka
					 
				
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 8 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 50 minutami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 4 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 6 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							grilovaný kapr na kameni, 
						
						
							kapr recepty, 
						
						
							kapr po rožumbersku, 
						
						
							kapr recept, 
						
						
							kapr pánů z rožumberka, 
						
						
							výborný kapr, 
						
						
							kapusta podle polreicha, 
						
						
							kapr, 
						
						
							kapr na kameni, 
						
						
							recepty kapr, 
						
						
							recept výborný grilovaný kapr, 
						
						
							fotky kapra, 
						
						
							kapr pana voka, 
						
						
							recept kapr, 
						
						
							kapr na medu, 
						
						
							kapr dle pana voka, 
						
						
							vanocni kapr podle polreicha, 
						
						
							recepty kapr po mlynářsku, 
						
						
							kapr dle pánú z rožumberka, 
						
						
							fotka kapra
						
					
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							slanina anglická vcelku, 
						
						
							cibule, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							med, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							šalvěj, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							chléb
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (20)
Fotečky a komentáře mě lákají k odzkoušení , v mrazáku se ještě nějaká porce najde , počasí na rybaření není (zamrzají očka na prutě ), tak se bude asi vařit a ochutnávat
K té první otázce... Můj otec je filmař a syn fotograf, možná to máme v rodině...
Vánoce se blíží, to je fakt, mě sice dneska končí dovolená, a tak si do Vánoc budu pracovní dny zpříjemňovat alespoň surfováním po těchto stránkách.
PS: okna jsem stihla umýt
Jani, nestraš s Vánocemi, já jsem ještě nestihla umýt okna po létě...
Hello, nikdy nesoutěžím, nesoutěžila jsem a soutěžit nebudu... Kvalita ani kvantita mých fotek nezávisí na jakýchkoli soutěžích. Kterou fotku mám tedy ponechat a které vymazat? Nechám si poradit... A budu se tvou radou řídit.
Děkuji všem za body a virtuálně je přeposílám autorovi receptu...