Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Nenáročnou buchtu zvládne připravit i úplný začátečník. Těsto z celozrnné mouky dochutí výrazná skořice a provoní vanilkový cukr. Nahoru těsta přijdou drobné fialové borůvky, které každý kousek buchtu dokonale osvěží.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s cukry a přidáme kypřicí prášek. Vše promícháme.
Krok 2: K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Pořádně promícháme.
Krok 3: Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme borůvkami.
Krok 4: Buchtu dáme péct na 180 °C do trouby na spodní a horní ohřev po dobu přibližně 30 minut. Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Moje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 20 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 1 hodinou
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 2 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 15 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 15 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
borůvky
Komentáře (1)