Nakládané ředkvičky
Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete je také naložit do sladkokyselého nálevu. Poslouží pak jako skvělá příloha k masitým pokrmům.
Postup přípravy
Krok 1: Čistě oprané ředkvičky povaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vodu slijeme a ředkvičky necháme v sítku okapat.
Krok 2: Z uvedených surovin kromě křenu uvaříme nálev. Na dno sklenice dáme kolečko křenu, pak narovnáme ředkvičky a zalijeme vařícím nálevem.
Krok 3: Zakryjeme víčky, nezavařujeme. Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY50r
Moje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY50r
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 15 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 20 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Eva S. před 1 hodinou
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 1 hodinou
Domácí pletýnky
Zinzi před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 2 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 3 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 3 hodinami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 13 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 14 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 15 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 15 hodinami
Suroviny:
ředkvičky,
voda,
ocet vinný,
cukr,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
křen
Komentáře (1)