Piškotový beránek II
Velikonoční beránek ve své nejjednodušší podobě – tradiční piškotový. Pokud s pečením teprve začínáte, tento beránek je skvělou volbou. Stačí dodržet pár pravidel a beránek se určitě podaří. Tohoto beránka stihnete upéct doslova na poslední chvíli.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Krok 2: V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny po chvilce přidáme horkou vodu a ještě chviličku šleháme. Do vyšlehaných žloutků zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pevný sníh z bílků.
Krok 3: Těsto nalijeme do máslem pečlivě vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C, přibližně 40-45 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Moje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
strouhanka
Komentáře (1)