Nádivka podle naší babičky
Velikonoční svátky jsou spojené se spoustou různých sladkých, ale také slaných dobrot. Nádivka, plná uzeného masa a okořeněná špetkou muškátového oříšku, patří mezi ně. Připravte tuto velikonoční delikatesu dle vyzkoušeného rodinného receptu.
Postup přípravy
Mléko rozšleháme s vývarem , máslem se žloutky, osolíme a opepříme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mléko rozšleháme s vývarem, máslem, žloutky, osolíme, opepříme a nalijeme na rohlíky. Krok 4: Přidáme uzené maso, petrželku nasekáme a také přidáme společně se špetkou muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Pekáč vymažeme máslem a naplníme nádivkou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut na 190 °C.
Zveřejněno 19. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBAP
Moje poznámka
Nádivka podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBAP
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
rohlík,
krkovice uzená,
maso uzené,
mléko,
máslo,
vejce,
petrželka,
ořech muškátový,
máslo
Komentáře (1)