Pečené fazole s pivem
Ve vyvážném jídelníčku by měl být zastoupen také dostatek vlákniny, na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, tak vás zajisté osloví tyto pečené fazole s pivem.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji osmahneme.
Krok 2: Ponecháme ji stranou, do pánvičky přilijeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli.
Krok 3: Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, všechny fazole, tmavé pivo, jablečný ocet, melasu, hořčici, chilli, sůl a pepř.
Krok 4: Směs necháme přejít varem, přendáme do pekáčku a zapékáme při 200 °C asi 40 minut. Podáváme s bylinkovými toasty.
Zveřejněno 8. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené fazole s pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYMKV
Moje poznámka
Pečené fazole s pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYMKV
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 17 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 36 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 49 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Suroviny:
slanina anglická,
cibule,
olej,
česnek,
fazole bílé,
pivo černé,
ocet jablečný,
melasa,
hořčice,
chilli,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.