Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené fazole s pivem

Ve vyvážném jídelníčku by měl být zastoupen také dostatek vlákniny, na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, tak vás zajisté osloví tyto pečené fazole s pivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji osmahneme. Krok 2: Ponecháme ji stranou, do pánvičky přilijeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Krok 3: Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, všechny fazole, tmavé pivo, jablečný ocet, melasu, hořčici, chilli, sůl a pepř. Krok 4: Směs necháme přejít varem, přendáme do pekáčku a zapékáme při 200 °C asi 40 minut. Podáváme s bylinkovými toasty.

TIP: Jak udělat kovbojské fazole?

Zveřejněno 8. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMKV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMKV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina anglická, cibule, olej, česnek, fazole bílé, pivo černé, ocet jablečný, melasa, hořčice, chilli, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu