Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami

Lehký a barevný pokrm, který spojuje jemnou rýži s restovanými žampiony, křupavou zeleninou a voňavými bylinkami. Hodí se jako rychlý oběd i jako svěží večeře, kterou lze snadno upravit podle sezóny nebo obsahu lednice.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 12 min

22 min (10 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Bylinky nasekáme. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nalijeme olej, přidáme nakrájené žampiony a restujeme je asi 3 minuty. Poté přidáme veškerou připravenou zeleninu a restujeme dalších 4–5 minut, aby zůstala křupavá a na skus. Krok 3: Přidáme nasekané bylinky a zakápneme worcesterovou omáčkou. Dle potřeby osolíme
a vmícháme rýži. Krok 4: Nakonec podlijeme vínem (nebo vývarem či vodou) a za občasného promíchání prohřejeme. Krok 5: Podáváme v miskách nebo hlubokých talířích a vhodně doplníme oblíbeným salátem dle vlastní chuti.

TIP: Jak vybrat správnou rýži

Zveřejněno 2. 9. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Rýži lze použít vařenou / dušenou z předešlého dne. Měli jsme jako bezmasé jídlo ale samozřejmě lze přidat maso kuřecí nebo vepřové, předem orestované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBoN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBoN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, žampióny, kapie červená, cuketa, pórek, cibulka jarní, víno, olej olivový, omáčka worcesterová, čerstvé bylinky, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu