Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí s hlívou

Kančí maso s hlívou je voňavý pokrm, který propojuje výraznou chuť masa s jemnou chutí hlívy ústřičné. Maso se nejprve naloží, poté peče zabalené v pórku, díky čemuž zůstane krásně šťavnaté. Skvěle chutná s orestovanou hlívou a pečenými brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení masa v lednici

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení masa v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kančí pečeni očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme oregano a olej a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 2: Druhý den včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Hlívu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek omyjeme a spaříme vroucí vodou. Krok 3: V pekáči na rozpáleném oleji maso zprudka ze všech stran orestujeme. Krok 4: Pekáč přendáme do trouby a maso pečeme při 160 °C 20 minut. Pak maso zabalíme do lehce spařeného pórku a při nižší teplotě dopékáme asi 15 minut. Krok 5: Hlívu minimálně 2 minuty spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté hlívu scedíme a necháme okapat. Krok 6: V pánvi na másle opečeme cibuli a hlívu. Osolíme a opepříme. Krok 7: Upečené maso krájíme na plátky a podáváme s restovanou hlívou a cibulí. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory.

TIP: Zvěřina - maso se specifickou chutí a vůní

Zveřejněno 27. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqEp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqEp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kančí pečeně, koření oregáno čerstvé, olej, cibule červená, pórek, hlíva ústřičná, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu