Minutková krkovička (křehká)
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které se nechá maso důkladně odpočinout. Poté už stačí jen osmažit a výborný oběd máte hotový,
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 310 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,73 g |
Tuky | 12,88 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 9,66 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K masu jsem podávala dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2012 13:32
Koubkova:Jiřko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a že chutnalo-díky
20. 8. 2012 12:17
Moc dobré.
31. 7. 2012 20:17
magdalenka:
31. 7. 2012 20:01
maris: dobre, že tie milióny ľudí, čo nejedia bravčové, necítia potrebu to pod tento recept napísať...
31. 7. 2012 19:39
Miabella: Já mám nejraději bůček a prorostlou krkovici. Ta občasná porcička mě určitě nezabije. Jsem pořád štíhlá a to je mi přes šedesát. Ukládám.
31. 7. 2012 19:18
Miabella:
Když se maso dobře vypeče a nekonzumuje se tohle tučnější každý den, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk může jíst všechno v určité míře a může si při tom udržet ideální váhu, pokud se k tomu samozřejmě nepřidají zdravotní problémy. To už je jiná stránka....
Tvůj komentář je tedy poněkud netaktní .
Když se maso dobře vypeče a nekonzumuje se tohle tučnější každý den, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk může jíst všechno v určité míře a může si při tom udržet ideální váhu, pokud se k tomu samozřejmě nepřidají zdravotní problémy. To už je jiná stránka....
Tvůj komentář je tedy poněkud netaktní .
31. 7. 2012 18:50
Miabella:...proč si si ten recept vyhledala, když vepřové nejíš Víš co, jsi tu už téměř 3 roky a nedala si sem žádný recept-nechtěla by si nám ze soli+pepře+bylinek napsat nějaký skvělý recept co by zasytil rodinu
31. 7. 2012 18:24
Miabella: .. a co jsi nám vlastně svým komentářem chtěla sdělit ? Že nejíš vepřové ? To nejí miliony lidí a určitě nemají potřebu to psát pod recepty na úpravu vepřového masa.
31. 7. 2012 18:21
Miabella:"Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky", takže podle tvého komentíku ti stačí k životu jen sůl,pepř, bylinky - hmmmmmmm. Uznávám, žes to asi myslela jinak, ale když nejíš vepřové, tak proč se k tomu vyjadřuješ? Jiní ho rádi mají. Udělej, co ty ráda
31. 7. 2012 18:11
vypadá to dobře, ale mě už jen zarazil ten název masa : prorostlá krkovice...já neměla vepřový nevím kolik let,prostě jsme ho doma úplně vypustili a do pusy už to nevezmu ani za nic. Pak se nemáme divit, že je všude tolik nadváhy tuku, když to do sebe lidi cpou ani nad tím nepřemýšlí. Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky
31. 7. 2012 14:36
dexulka:Dexulko, jsem ráda, že chutnalo, že jsi jídlo udělala a fotku máš pěknou
31. 7. 2012 12:37
Podobně nakládám kuřecí maso,ale bez hořčice - ta naopak dodala krkovici ten správný šmak,díky za inspiraci Posílám bod i foto
27. 6. 2011 08:46
chocolate: Oóóó, Cokolate, to mě fakt těší a je vidět, že jste si při neděli pochutnali a tak to má být
27. 6. 2011 08:32
Vracím se s hodnocením, jídlo bylo výborné, masíčko křehé a skvěle ochucené.
26. 6. 2011 09:37
Po přečtení všech oslavných komentíků jsem dnes neodolala a hned ráno naložila téměř kilo masa.Už se těším na večeři.+32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 3 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 3 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 4 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Další recepty
Tématické fráze: krkovice nejlepší recepty krkovička vepřová krkovice recepty minutky krkovička jako minutka recepty z krkovice recept na krkovici krkovice recepty nejlepší recepty z krkovice jak naložit krkovici krkovicka recepty recept na krkovičku recepty z krkovicky krkovice recept krkovicka recept co uvařit z krkovice jak připravit krkovici jak připravit krkovičku recepty na krkovičku recept krkovice krkovice jako minutka
Suroviny: krkovice vepřová, vejce, solamyl, hořčice kremžská, koření grilovací, koření gyros, česnek, pepř, olej, sůl
Minutková krkovička (křehká)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Qwn
80 názorů