Rizoto s kuřecím masem
Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 896 kJ / 1 887 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,14 g |
Tuky | 39,57 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 284 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 251,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme.
Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu).
Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.
Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme.
Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli.
Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Moje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 7 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 7 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 7 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 8 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 6 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 6 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 6 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 6 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 8 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 9 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 9 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 9 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s kuřecím,
rizoto,
výborné kuřecí rizoto,
rizoto z kuřecího masa,
kuřecí rizoto,
rizoto recept,
zeleninové rizoto s kuřecím masem,
risotto s kurecim masem,
recepty rizoto,
kuřecí rizoto recept,
risoto s kuřecím masem,
výborné rizoto,
recept rizoto,
recept na rizoto,
rizoto s kuřecím masem a zeleninou,
rizeto s kurecim masem,
ryzoto s kuřecím masem,
recepty s kuřecím masem,
recept na výborné rizoto,
italske kureci rizoto
Suroviny:
cibule,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
sůl,
maso kuřecí
Komentáře (34)
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že
Proč je to v předkrmech, to je snad hlavní jídlo, možná se mýlím
Viděli jste někdy rizoto?