Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z kysaných zelných listů

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 11. 2009 21:49

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.

Pro nové "toprecepťáky" vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

30. 11. 2009 00:38

samouk prosim ta....tym vychladnutym nalevom myslis tu slatnu vodu?

samouk

30. 11. 2009 00:31

pro Elizu - malá rada na kvašené zelné listy(Rusko,Rumunsko,Moldavie) - rozeberte zelnou hlávku bez vaření a spařování,musí být syrová.Naskládejte do kameninové nádoby,zalijte převařenou slanou vodou a vychladlým nálevem zalijte zelí.Přidejte tvrdé chlebové kůrky a přiklopte.V teple cca za 15 dní máte kyselé zelné listy.
Nevím ovšem jestli moji radu přijmete, ale funguje to.

Papunka Papunka

29. 11. 2009 23:54

Jedním slovem krása :-)

Eliza Eliza

29. 11. 2009 23:19

Jendo, je to ale veliká krása :-p, na kterou si bohužel prozatím musím nechat zajít chuť... Kde bych teď vzala kysané zelné listy... Musela bych myslet dopředu a až tchán s partičkou budou vyrábět zelí, poprosit je o naložení několika listečků vcelku. Jenže mi to právě uniklo asi o 14 dní a u nich je to rituál jednou za rok...:-* Jinak jsou "tchánovic" úžasní, jen jsem se zmínila, že bych ráda používala pravý český česnek, na další návštěvě už mám celý svazek...:yes: Takže i zelné listy určitě jednou budou (podporují moji kreativitu v kuchyni...;-) )
Každopádně - recept je skvělý a bodík si bez diskuze zaslouží!!

magdalenka magdalenka

29. 11. 2009 22:46

Krásne foto, krásne suroviny, krásne jedlo! +

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 11. 2009 22:12

No, to jdu tedy s křížkem po funuse:-(, zelí je hotové a my tam listy nedáváme, takže smůla a nechce se mi chodit po sousedech, aby mi někdo dal listy z kameňáku:-)), my děláme zelí do sklenic. Jinak, Jendo, bomba!:yes:

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2009 22:01

:-p:-p Znám, dělám malinko jinak, ale bodík letí;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelné závitky z kysaného zelí nakládané zelné listy plněný zelný list rumunsko kvašené zelné listy závitky z kysaného zelí zelné závitky plněné kysané zelné listy naložene zelne listy závitky v zelném listu závin z kysaného zelí sarmale sarmale recept mleté maso v zelném listu nakladáné zelí do kamenáku závitky v zelném listě plíseň v zeláku zelne listy rumunske recepty nakládaný zelný list kvaseny zelny list

Suroviny: listy zelné kysané, zelí kysané, maso mleté, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, strouhanka, cibule, slanina anglická, šunka, sýr uzený, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Závitky z kysaných zelných listů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWqY