Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí uzené na polský způsob

Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 4 až 5 dní naložení masa a několikahodinové uzení

60 min (60 min příprava, + 4 až 5 dní naložení masa a několikahodinové uzení)

20. 12. 2009 11:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 dávka 10 kg

Nutriční hodnoty

Energie136 684 kJ / 32 668 kcal
Bílkoviny1 455,40 g
Tuky2 970,36 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 4,60 g
Sodík 85,92 g
Sůl10,00 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuji naložené maso před uzením vložit na nějakou dobu do studené vody, aby se povrchová sůl spláchla, maso poté nechat okapat a oschnout a teprve vložit do předem vyhřáté udírny. Ještě bych doporučil rychlosůl řádně rukou rozmíchat až je sůl zcela rozpuštěná

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ferdys359

25. 11. 2010 19:03

ted jsem to naložil za týden ti písnu jaký bude.:-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 12. 2009 13:37

No neboj, kamaráde, brzy ti tady přibydou fotky;-) Ty nás dlouho trápit nebudeš!:-)):yes::yes:

ruzena ruzena

20. 12. 2009 13:00

:-p:-p:yes:

Iljusa Iljusa

20. 12. 2009 12:05

Pavle - ty nám tady děláš ale chutě :-p:-O:-8:yes:

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzení masa v udírně domaci uzene domaci uzeni jak udit maso jak udit jak udit sýr domácí uzené maso domácí uzení masa domaci uzeny syr jak vyudit bucek rychlosul na uzení rychlosůl jak vyudit maso jak udit vepřové maso domácí udírna jakym dřevem udit domácí uzený bůček domácí uzená kýta uzení masa recept na domácí uzené maso

Suroviny: bůček vepřový, voda, rychlosůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek

TopRecepty.cz

Domácí uzené na polský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8qp