Karamelové zelí
Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak se možná může zdát. Připravíme ho jak z hlávkového, tak z kysaného zelí.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám tak i zelí z cukety, jen ji předtím nechám vypotit, aby v ní nebylo tolik vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2009 21:08
Jani, ten postup musím vyzkoušet. +12
27. 12. 2009 21:01
simko.jit také je dobré pokud chceš některé jídlo trošku tmavší stačí přidat špetku instantví kávy,tohle zelí také dělám takže vím,že je dobré a uděluji bodík
27. 12. 2009 19:33
Nojo zelíčko, na to já jsem dělanej.
Slaninu pod něj dávám vždycky, u nás v americku je to uzený bůček, protože slanina se tu nevede. Ale je to blízko. Sádlo dávám taky vždycky, aˇmá ten bůček v čem plavat, než pustí vlastní tuk.
Zkaramelizivat cukr do zelí jsem nezkoušel, ale příště určitě. Máme rádi zelí na všecky způsoby, a tak další navíc přijde k chuti.
Děkuju moc, bod samozřejmě.
Slaninu pod něj dávám vždycky, u nás v americku je to uzený bůček, protože slanina se tu nevede. Ale je to blízko. Sádlo dávám taky vždycky, aˇmá ten bůček v čem plavat, než pustí vlastní tuk.
Zkaramelizivat cukr do zelí jsem nezkoušel, ale příště určitě. Máme rádi zelí na všecky způsoby, a tak další navíc přijde k chuti.
Děkuju moc, bod samozřejmě.
27. 12. 2009 18:21
dávám bodík, já dělám obvykle hlávkové s tím karamelem. vzkniklo to tak, že můj pořád, že jeho maminka dělá hnědé zelí - takže jsem hledala hledala, a v nějakém časopisu kde byly recepty z různých sousedních států jsem našla že takovéhle zelí dělají někde v německu, takže jsem to zkusila - a ejhle, bylo hnědé a bylo dobré.
27. 12. 2009 14:49
bibi, jak jsem to jednou vyzkoušela, od té doby to dělám tak pod všechny druhy zelí, dokonce i pod čínské, to jsem tam zapomněla uvést, to je uvařené během chvilky
27. 12. 2009 14:47
Yanull, to bude dobré, jako kedlubnové karamelové zelí-to znám a dělám. Vašek Froňěk tu má na něj recept. Bez obav, že by to snad nebylo dobrédávám boda
27. 12. 2009 14:45
spagetko a že je dobré? tedy aspoň doufám, že ostatním bude také chutnat
27. 12. 2009 14:41
Dělám úplně stejně
27. 12. 2009 14:19
Ivuli, také jsem vždy vařila zelí klasicky, ale toto je jedna vychytávka, která se mi osvědčila, tak jsem se s vámi o ni podělila. Až zkusíte, napište, ju?
27. 12. 2009 14:11
Jani, zajímavý recept. O tom karamelu v zelí jsem ještě neslyšela. Dobrá inspirace na vyzkoušení. Bodík ode mě máš "jisté"
27. 12. 2009 13:48
Ano,Jani, správně, jsi šikulka, u bůčku je hrníčkový, u uzeného bramborový
27. 12. 2009 13:46
Jani, mrkni k mému bramborovému salátu na oravskou slaninku, copak tou a nebo nějakou jinou se dá něco pokazit?
27. 12. 2009 13:46
Teď ještě koukám, co to máš za knedlík? Vypadá dobře! Nějaký hrníčkový?
27. 12. 2009 13:44
Jani zkusím to.U nás zahušťuji bramborem,ale se slaninou jsem ještě nezkoušela.Škoda,že jsem ten recept neměla už včera.Dávám bodík.
27. 12. 2009 13:35
Jani, já dávám sádlo se slaninkou 1:1, obojího přiměřeně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 20 minutami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 6 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Přílohové hlávkové zelí k masu a knedlíkům - to není úplně snadná disciplína. S našimi radami to ale zvládnete hravě
Další recepty
Tématické fráze: zelí s karamelem cim zahustit zeli české zelí kysané zelí na karamelu kysané zelí s karamelem hlávkové zelí na karamelu karamelizované zelí hnědé zelí červené zelí s karamelem zelí hlávkové recept dušené zelí s karamelem karamelová cibule karamelová kapusta dušené zelí na karamelu jak zahustit zeli hlávkové zelí s karamelem karamelove hlavkove zeli červené zelí na karamelu karamelové červené zelí dušené sladké zelí
Suroviny: zelí hlávkové, cibule, olej, slanina uzená, kmín drcený, sůl, cukr krupice, ocet, jíška
Karamelové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxNr
32 názorů