Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecký guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 12. 2009 08:27

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem už hodně gulášů, ale tento nám chutná ze všech nejvíce. Kdo nemá maso z divočiny, může ho nahradit hovězím, nejlepší je kližka. Nikomu nevymlouvám papiňák, ale nejlepší guláš je, když se vaří dlouho a pozvolna, to má pak tu správnou sílu a s dobrým kořením i ten správný říz :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucka

4. 8. 2017 10:53

yanull: vetsi blbost jsem snad neslysela... Do studene vody se rozhodne zadne bilkoviny ani vitaminy nevylouhuji.. Co se vylouhuje jsou mineralni latky a to az pri vareni (proto se delaji vyvary)... Pri tom vareni se take spousta vitaminu vylozene znici... Bilkovina tim ale neutrpi zadnou ujmu... ;-)

mikulas mikulas

16. 6. 2016 00:07

je dobry v sobotu ho udelam pro hosty :-D

zdena 3

20. 1. 2015 12:33

Dělala jsem z kližky a vynikající. Bodík letí.:-p:-p:-K

zuzkabaricikova zuzkabaricikova

17. 12. 2011 14:47

Opravdu super. Zkuste a budete spokojeni- je to požitek.:yes::yes::yes:

jahoda jahoda

9. 12. 2010 23:13

Jelikož máme známého myslivce, tak jsem mohla vyzkoušet i tento gulášek, držela jsem se přesně receptu a dávám mu za 1*. To přidání hořčice+okurek+česnek úplně nakonec jsem neznala a nemělo to chybu. Než jsem přijela z práce, zůstal jen hrnec:-D
Bezva recept:-K:yes:14

Jenda1 Jenda1

30. 12. 2009 18:26

Jani, gulášek má krásnou barvu a podle ingrediencí musí být i voňavý:-p:-p. S tím papiňákem máš pravdu, v něm ten správný glanc nedocílíš. S gulášem se musíš pomazlit a udělat si na něj čas. :-!:-)):yes::yes::-K +8

yanull yanull

30. 12. 2009 15:57

Bibi, chováme vlastní kdákalky a krmíme je ekologicky, tudž se nám odmění žlutými žloutky. ;-) Vím, že to vypadá, jako když mám doma zvěřinu na dosah ruky, ale to je pouhé zdání. Několikrát ročně jsme kouskem obdarováni a pak z toho dělám tyto pokrmy. Tolik odpovědi na otázky a za bodíky všem děkuji. :-K Jestli vyzkoušíte, budu se těšit na vaše názory, třeba zánte lepší, ale podělila jsem se, i když gulášů je tu opravdu na výběr hodně. :-):-K

pipre pipre

30. 12. 2009 15:14

Tak to vypadá báječně a nejen na fotce:yes:+7.

Colombo65 Colombo65

30. 12. 2009 15:09

Uáááááááá, to je mazec;-);-);-)

Bibinka Bibinka

30. 12. 2009 12:21

Dávám ti 4.boda:yes:,já na něj zapomněla;-)

Bibinka Bibinka

30. 12. 2009 12:20

Yanull, krásný už na pohled, ale na takové masíko, nemáme štěstí i když nám toho tady jako živého lítá plno:-D Čím to, že máš ty knedlíky tak žluté:-?:-O

spagetka spagetka

30. 12. 2009 11:50

yanull - netvrdím, že nemáš pravdu, ale konkrétně my sice milujem zvěřinu,mně její spcf.vůně nevadí, ostatním dost, takže proto. Jinak samozřejmě, ať si to každý dělá dle svého, já jen písla svůj názor ;-)

yanull yanull

30. 12. 2009 11:19

Ještě si dovolím napsat jednu všeobecnou poznámku k masu. Někdo má ve zvyku namáčet např. domácího králíka přes noc do studené vody. Z toho úplně šílím, protože všechny bílkoviny a jiné prospěšné vitamíny, které v tom masu jsou, se vyluhují do vody, která se pak vylije a to mi připadá z hlediska výživy naprosto, s prominutím, zhovadilé. :-( Ne nadarmo se v některých receptech uvádí, že se nemá maso ani umývat pod tekoucí vodou, ale jen otřít vlhkou utěrkou.

yanull yanull

30. 12. 2009 10:59

eevzi: a co kdyby jsi zkusila toto? http://www.toprecepty.cz/recept/1980-kanci-hrbet-s... a nebo si zadej do některého vyhledávače kančí maso a tam najdeš tolik odkazů na recepty, že můžeš vařit o tu duši :-):-p;-)

yanull yanull

30. 12. 2009 10:46

spagetko, nemám nic proti marinádě, ale můj názor je ten, že když to maso budu dávat do mléka a pak ještě do marinády, tak se tím připravím právě o tu specifickou vůni¨a chuť, kterou zvěřina má. Do mléka se většinou dávají vnitřnosti, jako jsou játra a hlavně ledvinky, ne? Ale každý ať dělá, co se mu osvědčilo. Já mám maso měkké vždy i bez naložení, dělala jsem kančí na červeném víně a také bez problémů. Navíc v tomto guláši je kromě rozmarýnu koření, které používáš i Ty, ale do marinády, já to vařím přímo :-):-p;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kančí guláš recept srnčí guláš myslivecky gulas z divociny kančí guláš naložení naložení masa na guláš jak naložit maso na guláš nejlepsi kanci gulas guláš z králíka myslivecký srnčí guláš naložení divočiny srnci gulas po myslivecku kančí guláš myslivecké recepty srnčí guláš recept nejlepší srnčí guláš naložené maso na guláš gulas guláš z kance marináda na kanči maso naložení kančího masa na gulas

Suroviny: sádlo, slanina, cibule, česnek, pepř celý, kmín celý, koření nové koření, jalovec, tymián, bobkový list, majoránka, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, kečup sladký, houby, maso srnčí, okurka čerstvá, kůra citronová, hořčice

TopRecepty.cz

Myslivecký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxgr