Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jánošík (bramborák jinak)

Vypadá jako bramborák, ale není to bramborák. K přípravě Jánošíka nepotřebujete žádné těsto, pouze nastrouhané brambory, ze kterých uděláte placku. Doplníte ji vajíčkem, salámem, sýrem a můžete servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

4. 1. 2010 23:31

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jánošíka jsem se naučila v hodině vaření na základce (to už je dávno:-) a musím dělat dodnes jak pro děti, tak pro dospěláky. Moje heslo: "chceš Jánošíka - nastrouhej si brambory" a chutná jim o to více!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

31. 3. 2010 18:41

Nějak mi tento recept utekl:-O Už vím, co zítra vařit. Vypadá to úžasně:yes:

jana

31. 3. 2010 18:35

no ale jde o to,že když udělám tenkou placku na pánvičce,tak když to chci obrátit,tak mi to nejde-mám to takové potrhané.ale jinak to bylo dobé chutově

jana73

31. 3. 2010 10:34

Tak tohle me uteklo:-O, Spuname nádherné fotky:yes:, ukládám a určitě někdy vyzkouším.

Spuname

31. 3. 2010 06:47

Papričko díky za krásné fotky, tak to u nás probíhá, někdy ten žloutek roztrhnu a rozteče se. Jsem opravdu ráda, že chutnalo. Každý si stejně upravuje konkrétní recept podle svého;-), aby mu to vyhovovalo. Díky:-)

Paprika Paprika

30. 3. 2010 22:32

Tak jsem hotová s vařením i s konzumací. Manželovi i mně to moc chutnalo (kluci už byli po večeři). Placku jsem měla tenkou cca 0,5 cm a jak píše Spuname trochu jsem to obracečkou přitlačila do tvaru. S obracením nebyl žádný problém, pak jsem to roztrhla a dala vejce. Žloutek byl trochu tekutý, ale to my máme rádi, takže pro nás OK. Dětem bych to asi nedávala, těm bych to dala na chvilku do MW, jak píše Spuname, nebo bych to po obrácení přiklopila poklicí a vejce by se udělala taky. Přidám pár fotek, snad to nebude vadit. Kdyby ano, tak dej vědět. U mně a manžela máš velké + :yes::yes::yes: ;-)

Spuname

30. 3. 2010 21:07

Jano, mrzí mě, že jsem až teď objevila v mailu Tvůj dotaz. Já dám tenkou placku cca 1cm a trochu přitlačím, ale není to nutné a pomalu smažím do zlatova, potom otočím - pokud se to trochu roztrhne, nic se neděje (nedělám to na výstavu), prostředek vařečkou roztrhnu a rozklepnu vejce + salám, cibuli. Naši mají rádi vejce syrovější, ale já taky někdy ještě jednou otočím, nebo šoupnu na do mikrovlnky. Ale pokud to smažíš pomalu a vejce je vlastně rozkleplé na pánvi, tak se napůl propeče. Taky to někdy mám roztrhané, když nedočkavci spěchají, ale na chuti to neubere:-p. Napiš, jak se nakonec povedlo, díky :-))

Paprika Paprika

30. 3. 2010 19:49

jana (neregistrovaný/á) - to, že se ti to roztrhne přeci nevadí. V postupu je napsáno, že po obrácení to máš uprostřed roztrhnout a to vejce klepnou do toho roztrnutého. Pokud jsi ho dala nahoru na celou placku, tak chápu, že se ti nepropeklo. Určitě to musíš také dělat na mírném ohni, aby to mělo čas na prohřátí.;-)
Já ho ještě nedělala. Půjdu to zkusit a dám vědět, jak jsem dopadla.;-)

jana

30. 3. 2010 18:07

tak jsem ted dělala tento receptík a potřebuju radu.
Když dávám nastrouhané brambory na pánev-mám dát slabou placku nebo spíš hustější??Když jsem bram.placku otáčela,tak mi to nešlo,trhalo se mi to!!!Když jsem jí stěží otočila,tak jsem rozklepla vajíčko(mám ho trochu rozmáznout po těch bramborech nebo jak ho rozklepnu nechat ho tak???Navrch dala sýr,salám,....Bylo to takové po delšim čase vypadající to vajíčko syrové,tak jsem to otočila zas a dopekla.Nebylo to špatné ale poradte co dělám za chybu,že jsem se s tím tak dlouho patlala???Moc díky

simona17

14. 2. 2010 10:23

:-):-):-) Janošík vynikající, aspoň nějaká změna od klasických bramboráčků :yes::yes::yes: doporučuji :-K

Spuname

26. 1. 2010 20:33

Láďo jsem ráda, že chutnal a jsem ráda, že se tady najde i nějaký "mužský", vždy jsem v kanclu pracovala s převahou mužů a ten "babinec" tady mě děsí (v uvozovkách):-8. Být tak 50:50, to by byla aspoň diskuze:-!:-D:-!

Ladislav

26. 1. 2010 15:51

MOc dobrý

janka44

23. 1. 2010 12:14

super nápad v týdnu určitě udělám a těším se jak se budou doma olizovat. Janka:-)

radva

18. 1. 2010 15:18

slabsi :-O

spagetka spagetka

7. 1. 2010 19:38

Jé, díky za připomenutí, to jsem nedělala... nooo hoodně dlouho :-8:-p:-p:yes::yes:

Spuname

7. 1. 2010 14:10

Těsím se z toho, že Vám chutná, díky:-8

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bramborák bramborák recept švýcarský bramborák recept na bramborák bramborak trochu jinak bramboráky trochu jinak bramborák v mikrovlnce recepty na bramborák směs jánošík recept bramborák bramborové rösty jánošík jídlo bramborový jánošík recepty bramborak bramborák z mikrovlnky bramboráky v mikrovlnce jídlo jánošík švýcarské bramboráky jánošíkové placky salat janosik

Suroviny: brambory, vejce, salám, cibulka, sýr strouhaný, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Jánošík (bramborák jinak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1lR