Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2015 19:58
Už za tři dny výborné. Přidala jsem do sklenice jen ještě bobkový list
13. 7. 2015 12:21
premik16: určitě na ne teplo, raději do chladu, otázka, jakou teplotu máte ve špajzu, osobně upřednostňuju lednici
13. 7. 2015 11:57
Jen maly dotaz... odlezet se davaji do lednice nebo do spize, nebo pri pokojove teplote... ???
2. 7. 2015 09:33
Recept je skvělý. Vylepšil jsem si ho třemi bobkovými listy a na nudličky na krájenou kapií. Bobkáče na vůni, kapie na pohled. Doporučuji.
7. 5. 2015 16:43
mailis: musím potvrdit dělám je už podruhé a jsou famoosníí
22. 4. 2015 16:48
Musím podpořit recept, už je dělám alespoň po páté a opravdu luxusní,ještě nikdo neřekl,že by nechutnali,snad jen 12-leté dceři, ale ta uzeninu vůbec nejí
30. 3. 2015 09:50
lidičky zavařujete ty sklenice nebo jen zašroubujete a dáte do lednice? popřípadě jak se sklenice zavařují ať to nerozvařím. dělat je budu prvně
24. 1. 2015 13:32
Bara F.: jestli mohu- já bych řekl,že vadí,nálev se pořádně do buřtíků nedostane.
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci. ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku )
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci. ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku )
24. 1. 2015 12:51
Bara F.: já si myslím, že to až tolik nevadí, akorát utopenci přes tu slupku do sebe nenatáhnou tolik chuti a při konzumaci se budou hůř krájet.
24. 1. 2015 11:36
Dobrý den,
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.
27. 11. 2014 19:21
Vyskúšal som a je to perfektné ,ďakujem za recept
11. 10. 2014 19:16
Peťula:Ty 2 kg špekáčků by se měly vejít do sklenice 4l s uzávěrem. Záleží na velikosti. ´Já zkoušel a vešlo se tam 23 špekáčků.Jinak přeji dobré chutnání.
13. 9. 2014 17:01
Tak jsem to vydržel a po sedmi dnech jsem chtěl včera ochutnat mou první várku utopenců, podle vašeho receptu. Byl jsem zklamán, protože jediné co jse našel byla jen cibule a nálev. Utopenci se neztratili, to jen moje manželka a mí dvě dcery byly rychlejší než-li já. S chichotáním mi oznámili, že byly výborné a jestli chci také ochutnat, tak si mám naložit nové. Samozřejmě že si je naložím, ale stále marně přemýšlím, kam to před těmi lasičkami schovat, abych z toho zase neměl jen cibuli a nálev.
Děkuji za skvělý recept.
Děkuji za skvělý recept.
20. 8. 2014 20:44
ViR:před týdnem jsem podle receptu naložil zkušební kilo špekáčků.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.
17. 7. 2014 22:56
Udělal jsem poloviční "testovací" dávku z kila "tradičních špekáčků" od Steinhausera z Tišnova. Oloupal jsem je, překrájel podélně na půlky, trochu napíchal vidličkou, a protože jsem neměl doma feferonky, potřel jsem je na řezu Harisou a ještě trochou hrubozrné "stejkové" hořčice.
Když jsem je šel po týdnu "testovat", zjistil jsem, že ta poslední půlka (z 12 špekáčků!) co nesměle vykukovala ze zbytku cibule, je fakt dobrá . Přede mnou totiž sklenici již druhý den objevila jednak přítulkyně a jednak moje dcera, takže holky ze sklenice ochutnávaly "jen kousek" každý den... Nechtěly pak věřit tomu, že to ve dvou zcela zhůvěřile všechno sežraly . Takže za mne i za dámskou jízdu OK.
Když jsem je šel po týdnu "testovat", zjistil jsem, že ta poslední půlka (z 12 špekáčků!) co nesměle vykukovala ze zbytku cibule, je fakt dobrá . Přede mnou totiž sklenici již druhý den objevila jednak přítulkyně a jednak moje dcera, takže holky ze sklenice ochutnávaly "jen kousek" každý den... Nechtěly pak věřit tomu, že to ve dvou zcela zhůvěřile všechno sežraly . Takže za mne i za dámskou jízdu OK.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
147 názorů