Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mirek

14. 11. 2013 23:29

Natalia326: 3L

Natalia326

7. 11. 2013 18:53

mohla by som sa spytat na aku velkost pohara je robeny tento receptik? dakujem :-K:-);-)

knollinka

3. 10. 2013 22:42

.....nechali jsme se zlákat tímto receptem,a hlavně samou chválou na výborné utopence.dnes jsme je naložili a už teď se těšíme,až je s chutí zbaštíme!!!pak dám vědět,jak chutnali:-p

Jakub

23. 9. 2013 15:38

A já je jdu delat poprvé.Za par dni se ozvu.;-)

Zdeněk

20. 8. 2013 08:26

ta sklenice na obrázku má obsah 2litry a vejde se do ní asi 9 větších špekáčků a dá se nornálně koupit v marketu i s víčkem

Zdeněk

20. 8. 2013 08:21

ja utopence zalévám studeným nálevem a dávám do lednice nechávám 14 dnů uležetloupancova:

Kubíček

12. 8. 2013 15:28

Tak trvanlivost je omezená jen tím, jak dobře je nádoba uzavřená. Dokud se nenačnou, vydrží klidně i půl roku. Už jsem jedl i přes šest let starý, co někdo zarovnal ve sklepě. Krom toho, že špekáčky byly už celkem měkký a rozpadající se, byly vynikající a nikomu nic nebylo.

saddova

9. 8. 2013 15:15

Tááák, nedávno jsme je dojedli a dneska chystám už druhou várku..a to jsme se bali, že nám to tam bude ležet buh vi jak dlouho.. chyba.. jsou vynikajici!:yes:

Ester71

5. 8. 2013 10:04

Jsou vynikající :)
Ani nestihly "dozrát"

Pavla

14. 6. 2013 15:53

Vynikající...chuť..užili jsem si při jejich přípravě a pak i při hodování na chatě..Doporučuji!!!:-)

Verka

26. 5. 2013 15:57

Ahojky.. Ja pridavam jeste balicek ZELI a jsou fakt vyborne...

majda1512

8. 2. 2013 13:30

loupancova: Jejdaneny, to se mi až tak nezdá, že by tak dlouho vydržely. Já je nechávám odležet tak týden, ale někdy bačtíme i dřív a brzy je sníme, takže jsem trvanlivost ani vlastně nezkoušela :-)

loupancova

15. 11. 2012 11:09

dobrý den,měla bych dotaz jak dlouhou mají trvanlivost?? vím že moje babička dělávala utopence tím způsobem že je z boku neřezala vytřela pálivou paprikou a naplnila cibulí,to pak jen skládala do sklenic,prokládala je cibulí a zalila jakýmsi nálevem,tyto utopence pak nechávala ve velkých 5L sklenicích uležet myslím měsíc,a pak to další měsíc stálo u nás v naší hospodě a prodávalo se to. Což se mi zdá divné aby měli takovou trvanlivost,když jsou jen zalité octem,prosím o radu jak je mám naložit aby vydrželi takto dlouho?? poradte prosim někdo na mail: loupancova@seznam.cz děkuji

Eva

29. 10. 2012 16:46

Ahoj, musím moc pochválit za opravdu velice vydařený receptík na utopence:yes:. Opravdu již po dvou dnech jsou velice chutné a po týdnu ještě lepší :-p. Moc nám chutnali a právě chladím na oknem nálev na další várku;-).

Janušinka

15. 10. 2012 18:27

To se dává do lednice? Nebo to může být v spíži? díky za odpověd;-)

1 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6