Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2013 23:29
Natalia326: 3L
7. 11. 2013 18:53
mohla by som sa spytat na aku velkost pohara je robeny tento receptik? dakujem
3. 10. 2013 22:42
.....nechali jsme se zlákat tímto receptem,a hlavně samou chválou na výborné utopence.dnes jsme je naložili a už teď se těšíme,až je s chutí zbaštíme!!!pak dám vědět,jak chutnali
23. 9. 2013 15:38
A já je jdu delat poprvé.Za par dni se ozvu.
20. 8. 2013 08:26
ta sklenice na obrázku má obsah 2litry a vejde se do ní asi 9 větších špekáčků a dá se nornálně koupit v marketu i s víčkem
20. 8. 2013 08:21
ja utopence zalévám studeným nálevem a dávám do lednice nechávám 14 dnů uležetloupancova:
12. 8. 2013 15:28
Tak trvanlivost je omezená jen tím, jak dobře je nádoba uzavřená. Dokud se nenačnou, vydrží klidně i půl roku. Už jsem jedl i přes šest let starý, co někdo zarovnal ve sklepě. Krom toho, že špekáčky byly už celkem měkký a rozpadající se, byly vynikající a nikomu nic nebylo.
9. 8. 2013 15:15
Tááák, nedávno jsme je dojedli a dneska chystám už druhou várku..a to jsme se bali, že nám to tam bude ležet buh vi jak dlouho.. chyba.. jsou vynikajici!
5. 8. 2013 10:04
Jsou vynikající :)
Ani nestihly "dozrát"
Ani nestihly "dozrát"
14. 6. 2013 15:53
Vynikající...chuť..užili jsem si při jejich přípravě a pak i při hodování na chatě..Doporučuji!!!
26. 5. 2013 15:57
Ahojky.. Ja pridavam jeste balicek ZELI a jsou fakt vyborne...
8. 2. 2013 13:30
loupancova: Jejdaneny, to se mi až tak nezdá, že by tak dlouho vydržely. Já je nechávám odležet tak týden, ale někdy bačtíme i dřív a brzy je sníme, takže jsem trvanlivost ani vlastně nezkoušela
15. 11. 2012 11:09
dobrý den,měla bych dotaz jak dlouhou mají trvanlivost?? vím že moje babička dělávala utopence tím způsobem že je z boku neřezala vytřela pálivou paprikou a naplnila cibulí,to pak jen skládala do sklenic,prokládala je cibulí a zalila jakýmsi nálevem,tyto utopence pak nechávala ve velkých 5L sklenicích uležet myslím měsíc,a pak to další měsíc stálo u nás v naší hospodě a prodávalo se to. Což se mi zdá divné aby měli takovou trvanlivost,když jsou jen zalité octem,prosím o radu jak je mám naložit aby vydrželi takto dlouho?? poradte prosim někdo na mail: loupancova@seznam.cz děkuji
29. 10. 2012 16:46
Ahoj, musím moc pochválit za opravdu velice vydařený receptík na utopence. Opravdu již po dvou dnech jsou velice chutné a po týdnu ještě lepší . Moc nám chutnali a právě chladím na oknem nálev na další várku.
15. 10. 2012 18:27
To se dává do lednice? Nebo to může být v spíži? díky za odpověd
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 45 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
147 názorů