Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z vepřového masa

Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s masem vepřovým, třeba s pleckem. V kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami bude výborná.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

30. 1. 2010 14:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MICHAEL

11. 8. 2013 11:10

Jana Pá:ne neudělá špičkového kuchaře ale máte rozhled který potřebujete k všeobecnemu rozhledu a až vás vaření bude živit mužete se srovnat a určitě v 5***** hotelu kdyby jste předvedla svíčkovou z vepřovýho tak tam nezustanete ani minutu (nic pro ti vám )

Jana

11. 8. 2013 11:08

MICHAEL: Učni musí chodit na jiné, profesionální weby. A taky mají Receptury a z těch se mají učit.

MICHAEL

11. 8. 2013 11:05

spagetka:jistě dá se to splácat absolutně ze všeho pokud zavřu oči mužu ho splácat ze všeho ale pokud jdu do restaurace a dám za svíčkvoou 150kč očekávám jako kuchař že mě přinesou houskový knedlík omačku hovězí maso + citron brusinky a šlehačku a za druhé nezlobte se na mě ale pokud by jste měla učit ve škole kuchařu technologii tak jim taky nebudete řikat že se v restauracích místo jíšky dělá amerika ale budete se jim snažit vysvětlit že je to špatně a že svíčková je z hovězího a pak oni jdou na internet a vidějí tady na tom portalu Kuřecí znojemská pečeně , Svíčková z kuřecího atd proč mi se pak snažíme vysvětlit učnum že je to špatně že kuchařské řemeslo je nejstarší ze všech oboru samozřejmě po kovařině ale snažíme se jim předat dobré zkušenosti a hlavně aby vařily sami a ne aby vařily z VÍTANY KNORRU ATD TO JE ŠPATNĚ A VY JE V TOM JEŠTĚ PODPORUJTE.

Jana

11. 8. 2013 11:04

Jana Pá::-D:-D:-D:yes::yes:

Jana Pá

11. 8. 2013 11:03

MICHAEL:, je vidět, že asi umíš (viz tvá prezentace):-O, ale dle tvého komentáře jsem změnila názor:-O, ani 5 let praxe ve špičkovém prostřední neudělá z kuchaře jedničku:-O;-):-D

Jana

11. 8. 2013 11:01

MICHAEL: Tohle není web s recepty ze 4 a 5 hvězdičkových hotelů, ale z domácí kuchyně uživatelů:-!:-!:-! Já dělám svíčkovou z vepřového masa běžně a docela často a můžu Vám říct, že rodina má boule za ušima. :-p A např. z kuřecího jsem ji dělala už taky, no a co:-?:-?:-? Dělám ji i s masovými koulemi:-p

spagetka spagetka

11. 8. 2013 10:58

MICHAEL: svíčková jde udělat z čehokoli, zrovna tak jako tatarák se dělá třeba i z lososa nebo brambor, to byste jako kuchař hvězdičkových hotelů měl vědět.

MICHAEL

11. 8. 2013 10:56

Ale ja jsem barbal za pavlišovský řízek který je věčinou pohraničnní specialita s Našimi sousedy Neměckými je to vepřový řízek +houskový knedlík + zelí + vepř.štava ale ja ajsem barbar tady dělaj i svíčkovou z kuřecího ja se nedivím ničemu

MICHAEL

11. 8. 2013 10:53

No tak dneska sjem se hádal s přítelkyni že jsou barbaři na severu když dělají svíčkovou z vepřovýho malem jsem se s odpuštěním pos... když sjme najel na internet a vy tady svíčkvou z plece z krkovičky atd nezlobte se na mě ale jsem kuchař a mam 5 let praxy ve 4 **** a 5 ***** hotelech kde se vařejí ruzný kombinace ale v životě by mě nenapadlo říct jidlu svíčková a udělat ho z vepřovýho masa:-((:-((:no: vy by jste tady rozbily za chvíly budete dělat tatarák z kuřecího atd ne ? .

jarda Kadic jarda Kadic

10. 3. 2013 18:30

Tuhle svíčkovou už dělám léta,někdy i z krkovičky,nevýhoda je , že se někdy krkovička “rozsype“,ale je měkká a šťavnatá.Maso opekam na kostickach uzeného špeku,jinak postup stejný:yes::yes::yes:

petrzelka

10. 3. 2013 17:25

Přidala jsem ještě pár kapek citronu:-K:yes:

Robbi

10. 3. 2013 15:25

Pro mě jako amatéra je tento recept k ničemu. Chybí kolik čeho je potřeba. Je to škoda.:-/

Strowberry Strowberry

31. 12. 2011 00:42

Já dělám "svíčkovou" dokonce i z krůtího prsa a je vynikající!!! ;-)

Dana61

25. 3. 2011 11:35

Saimi, zrovna dnes budu svíčkovou vařit s vepřovými závitky - :yes::-D je to báječná omáčka a já přidávám ještě trošku tymiánu

misalla misalla

25. 3. 2011 10:35

Dělám úplně stejně,jen někdy,dle nálady a chuti přidávám zakysanou smetanu...posílám bodík-máme tuhle verzi omáčky moc rádi;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková z vepřového masa svickova omacka z veproveho masa maso na svíčkovou svíčková na smetaně z vepřového masa svíčková z vepřového svíčková bez masa svíčková omáčka z vepřového svíčková ze zajíce jaké maso na svíčkovou vepřová svíčková svíčková s vepřového masa svíčková z vepřové pečeně vepřové maso na svíčkovou svickova na smetane z veproveho svíčková omáčka s vepřovým masem svíčková maso svickova na smetane s veproveho masa falešná svíčková na smetaně z vepřového vepřová svíčková na smetaně svíčková z plecka

Suroviny: plec vepřová, mrkev, petržel, celer, smetana, máslo, tuk, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZmD