Svíčková z pomalého hrnce
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a chuťově dokonalé propojení omáčky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,89 g |
Tuky | 64,60 g |
Vláknina | 26,88 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,13 g |
Sacharidy | 59,43 g |
Postup přípravy
ta zezlátne. Zalijeme octem a počkáme, až se vyvaří, vmícháme hořčici a podlijeme vývarem. Pokud máte mleté koření, vsypejte ho přímo do hrnce. Pokud máte kuličky, svažte je do plátýnka, abyste je potom nemuseli složitě lovit. Krok 4: Přivedeme k varu, vrátíme maso a zapneme na crockpotu režim ,,high"na cca 4 hod. Hotové maso vyndáme z omáčky, odstraníme koření. Omáčku rozmixujeme. Díky tomu a dostatku zeleniny už není třeba ji nějak zahušťovat. Krok 5: Nakonec už jen vmícháme smetanu na zjemnění. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Moje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 54 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 17 hodinami
Suroviny:
přední hovězí,
ghee,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
ocet rýžový,
hořčice,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.