Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti.
Krok 2: Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé.
Krok 3: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Moje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Nejnovější recepty
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 20 minutami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na paprice
Misicka77 před 4 minutami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 minutami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 16 minutami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 16 minutami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 17 minutami
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 17 minutami
Nejjednodušší kokosky
aninah před 55 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 2 hodinami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 2 hodinami
Tématické fráze:
hrozno,
jak naložit hroznové víno,
hroznové víno recepty,
hrozno recepty,
recepty z hroznového vína,
hroznové víno-zavařenina,
hroznove vino s feferonkou,
hrozno recept,
zavarenina z hroznového vina,
hroznová zavařenina,
hroznove čatní,
jak nalozit domaci vino,
naložit vino,
recept na vino z hrozna,
recepty hrozno,
zavařeniny hrozno,
zavařené hrozno,
kozí rohy s hrozny,
hroznové víno zavařenina,
hrozno foto
Suroviny:
víno hroznové,
feferonka,
deko
Komentáře (16)
Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98.
Ale možná si mažete chléb másalou.
P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?
http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
Miloš, díky za recept