Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

pavel111 Kuchař: pavel111

Doba přípravy: 35 min 6 porcí Polévky 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

500-700 g kysaného zelí
300 g hlívy
uzené tofu
3 brambory
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
máslo nebo olej
voda/vývar
smetana/rostlinná smetana
bobkový list
nové koření
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme nakrájené brambory.

  2. Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme celou směs, dokud nebude hlíva měkká.

  3. Vymačkáme kysané zelí, pokud je moc kyselé, tak propláchneme. Následně překrájíme. Zelí s vývarem nebo jen vodou, bobkovým listem a novým kořením přivedeme do varu.

  4. Přidáme udušenou směs a na kostičky nakrájené vařené brambory.

  5. Část polévky (asi 1/5 včetně zelí...) odebereme a v samostatné nádobě rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Následně vrátíme zpět do hrnce.

  6. Přidáme smetanu, dosolíme, dokyselíme vymačkanou šťávou ze zelí a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo