Krkonošské kyselo s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenPostup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Rychlá, nenáročná a chutná varianta obědu či večeře. Kostky brambor předem uvaříme, okořeníme a necháme dokřupava opéct v troubě. K tomu na pánvi připravíme směs…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Sladký oběd s krásným názvem staročeské čápy si určitě brzy připravte. Smažené bramborové noky jsou obalené ve směsi máku a cukru a doplněné lahodnou švestkovou omáčkou.…
Knedlíky: Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do…
Pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme pod pokličkou na oleji. Posléze zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené…
Na sádle necháme zpěnit cibuli, kterou jsme nakrájeli na jemno. Pak přidáme na kostky nakrájenou klobásu, tu necháme trochu opéct.Potom přidáme všechny papriky, které…
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.Smícháme s vajíčkem,…
Oběd jako od šéfkuchaře, který upoutá na první pohled a výborně chutná, zároveň je upečený jednoduše v jednom pekáčku i s přílohou - přesně to jsou válečky z mletého…
Oběd jako od šéfkuchaře, který upoutá na první pohled a výborně chutná, zároveň je upečený jednoduše v jednom pekáčku i s přílohou - přesně to jsou válečky z mletého…
Další z pokrmů, kde všechno jen připravíme na plech a zbytek práce - pečení, necháme na naší troubě. Špízy s vepřovým masem, paprikou, cibulí a rajčaty na plechu…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Tuto výbornou polévku připravíme ze špenátu, který chvilku povaříme spolu se smaženou cibulí, česnekem a bramborou v mléce. Na závěr ji rozmixujeme a podáváme se…
Úrodu ze zahrádky můžeme využít v tomto jednoduchém a dobrém receptu. Kousky zeleniny ochutíme čerstvou bazalkou a česnekem. Potom vše jen zapečeme v troubě a můžeme se…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto.Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď…
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a…