Bůčková paštika
Recept ještě nebyl hodnocenPaštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat k němu něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělnímu…
Tato pochoutka se konzumuje nastudeno jako součást obložené mísy. Nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa. Její…
Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit…
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Připravte domácí vepřovku, je to luxus! Buď si na ní hned s krajícem chleba a okurkou pochutnáte, nebo ohřáté kostičky masa a k tomu salát nebo zeleninu naložíte na…
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Retro recept z dob, kdy nebyl v obchodech takový výběr uzenin, jako je dnes. Pokud ale chcete mít jistotu, co skutečně salám obsahuje, nebo se chcete se vyvarovat…
Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet…
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a…
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami. Velká výhoda receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a…
Vajcia varíme 8 minút a olúpeme ich.Bôčik nakrájame na kocky (asi 2x2x2 cm).Do kastrólika dáme sójovú omáčku, víno, vodu, cukor, soľ a chilli (ak máme papričku,…
Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v…
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak…
Vůně čerstvých klobás, uzených na bukovém dřevě, je doslova omamná. A co teprve jejich papriková chuť? Klobásy pocházející z historické Dolné země jsou opravdu…
Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete…
Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu…
Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika,…
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem…
Nejdříve na oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku a necháme vychladnout.Mleté maso smícháme s vychladlou cibulkou a se všemi dalšími uvedenými ingrediencemi …
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Bůček semeleme do něj přidáme vejce a česnek. Velmi dobře promícháme a dokořeníme vegetou solí a pepřem. Celou hmotu dáme do tlačenkového sáčku a vaříme asi 1 hod.