Vepřové jazyky na černo
Recept ještě nebyl hodnocenJazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření. …
Do hrnce dáme pokrájenou slaninu (pokud je dost prorostlá, ani nepotřebujeme sádlo, pokud ne, vložíme kousek sádla) a necháme vysmažit. Poté zasypeme nadrobno pokrájenou…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli…
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky,…
Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut). Po uvaření ouška okrájíme tak, že…
Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v…
Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Zemiaky pokrájame na kocky, zelerové tyčky na menšie kúsky, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme, pridáme trochu bazalky.Po zmäknutí tyčovým mixérom rozmixujeme,…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu…
Na dno pomalého hrnce dáme halali, citron, na větší kusy nakrájenou zeleninu a koření, které jsme předem dali do vajíčka na louhování sypaného čaje.Kližku opláchneme,…
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Výbornou vločkovou polévku připravíme velmi snadno. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou a spolu s vločkami uvaříme. Přilijeme ještě vejce rozšlehané v…
Žampiony jsou houby dostupné v čerstvém stavu po celý rok. Udělat z nich jemnou polévku je víc než dobrý nápad. Zahřeje a s kousíčky slaniny i orestovanými plátky…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na…
Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně…
Na dobré boloňské ragú potřebujeme kvalitní suroviny a dlouhou přípravu při nižší teplotě. S tím druhým nám pomůže pomalý hrnec. Výborné voňavé ragú plné dobrého masa a…