Kapoun na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenKapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně…
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, promícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na tmavém pečivu.
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme garam masalu a…
Cibuli a drobně nakrájenou zeleninu podusíme na oleji spolu s kořením. Potom na zeleninu dáme maso a opečeme z obou stran. Až je maso opečené zaleme je horkou vodou a…
Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Cibuli a česnek na drobno. Cibuli zpěníme na sádle, po chvíli přidáme česnek a protlak. Zarestujeme přisypeme papriku a mouku.…
Mrkev a celer očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme tvaroh, tavené sýry a nastrouháme Nivu. Vše promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku, osolíme,…
Rýži a zeleninu dáme vařit a ke konci přidáme masox.Připravíme si jíšku z másla a hl.mouky a polévku zahustíme.Ozdobíme zelenou petrželkou.
Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno. Společně s nakrájenou cibuli ji na oleji restujeme. Mleté maso spojíme s nakrájenou cibuli, česnekem, vejcem a kořením. Mokrýma…
Osolenou, okořeněnou tresku necháme odležet 2 hod. Přeložíme do zapékací misky, dáme cibuli, namažeme majonézou a zapékáme 1/2 hodiny. 10 min před dopečením posypeme…
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu…
Květák obereme na malé růžičky a propláchneme vodou. Dáme do velkého hrnce. 2 mrkve nakrájíme na malé kolečka a zbylé 2 mrkve a celer nastrouháme na jemném struhadle.…
Rozmražené dršťky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Na drobno nastrouháme kořenovou zeleninu, brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme trochu oleje, na něm…
Hrášek dáme na sítko, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme stranou. Ostatní zeleninu i houby očistíme a nakrájíme na nudličky.V hluboké pánvi na 2…
Mrkev a celer pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kurkumu a pepř a…
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme 2 hodiny odležet. Připravíme si plátky slaniny a položíme na ně šalvěj. Maso do slaniny zabalíme a pro…
Slepici uvaříme s bobkovým listem, novým kořením, kořenovou zeleninou a solí doměkka.Abychom využili slepičí vývar, můžeme z druhé poloviny udělat polévku, protože z…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kúsky narezanú mrkvu, petržlen a 1 stonku zeleru. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a cca 15 minút povaríme…
Cibuli oloupeme, nasekáme a na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět. Očistěnou dýni nakrájíme na malé kostky a přidáme k cibuli. Orestujeme a zalijeme horkou…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a sekaný špenát a…
Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na minutu osmažit kmín, přisypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku. Přidáme celer, vločky, chvilku orestujeme a zalijeme horkou vodou.…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Maso opláchneme, osušíme,vykostíme a odstraníme kůži.Do hrnce na rozehřáté máslo…