Celerové hranolky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava: Na rozpálený olej vhodíme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Celer nakrájený na hranolky vhodíme k cibulce a osmahneme ho dozlatova. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava: Na rozpálený olej vhodíme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Celer nakrájený na hranolky vhodíme k cibulce a osmahneme ho dozlatova. Přidáme…
Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Celer oloupeme, najemno nastrouháme a zakapeme citrónovou šťávou. Promícháme, aby neztmavl (můžeme použít i sterilovaný). Přidáme nadrobno nakrájené kapie a cibuli.…
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostali přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky.Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a…
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Syrové brambory, vařený celer a česnek nastrouháme najemno.Přidáme všechny ostatní suroviny, umícháme těsto a na sádle z něj smažíme bramboráky.
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Stehýnka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí z uzené papriky, kurkumy a soli. V hlubší nádobě, která je vhodná i na pečení, necháme rozpustit máslo, orestujeme dozlatova…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.Očištěný…
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobno, pórek na půlkolečka, česnek prolisujeme. Do kastrolu dáme trochu oleje a…
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Celer a mrkev si nastrouháme, dlouhé fazolky, salám a cibuli si nakrájíme na nudličky. Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme droždí, po rozpuštění přidáme nastrouhaný…
Celer oloupejte a omyjte. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky.…
Misky si vymažeme tukem ( já jsem použila sádlo ) a vysypeme strouhankou. Brambory protlačíme drátěným kolečkem, uzeninu nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme…
Tafel Spitz je tradiční recept rakousko-uherské kuchyně. Doměkka uvařená hovězí květová špička je podávaná se čtyřmi přílohami. Šéfkuchař Petr Hajný nám ukáže jak ji…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka, maso omyjeme a osolíme.Do pekáčku dáme maso, opepříme, posypeme majoránkou (nejlépe…
Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme na jemno nasekanou cibuli, česnek a…
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a malou chvilku podusíme…