Masové koule v zelí na způsob segedínu
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Zdravá rybí pomazánka na které si pochutná celá rodina. Je vhodná pro každou příležitost. Ať už hledáte tip na dobrou svačinu, lehkou večeři, nebo pohoštění pro hosty.…
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S…
Polévka s jemně pikantní chutí, ve které zůstávají kousky cukety, brambor a další zeleniny. Lehká a sytá zároveň, ideální pro teplé dny a využití sezónních surovin. Na…
Šalotku a papriku nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na trošce másla. Mírně osolíme a necháme zchladnout. Tvaroh vymícháme se smetanami, máslem, pažitkou nebo…
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného…
Začneme tím, že dáme vařit do osolené vody špagety. Po uvaření je scedíme.Zatím, co se vaří špagety, nakrájíme veškerou zeleninu. Lilek a cuketu na půlkolečka, žampiony…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě…
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. Kostky masa posypeme solamylem, smíchaným s červenou sypkou paprikou. Zprudka takto poprášené maso opečeme na pánvi na…
Do misky dáme na větší kostičky nakrájené rajče, půl větší oloupané a na kostičky nakrájené okurky, půl papriky na proužky, šalotku na kolečka, olivy a plátek fety.Fetu…
Pokrájenou kýtu na malé čtverečky zprudka opečeme na osmažené cibulce a krátce podusíme. Přidáme drobně nakrájenou, oloupanou cuketu, osolíme a zasypeme kari kořením.…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a na oleji osmahneme až zbělá. Odložíme, do výpeku přikápneme olej a smažíme šalotku a plátečky česneku, jen chvilku, aby…
Očištěné fazolky krátce povaříme, ihned vyndáme do studené vody a necháme okapat na sítku. Plátky pečeně jsem měla 2 dny ( není to nutné, aspoň 30 minut je potřeba)…
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku.Následně vložíme osolené kousky nakrájených kuřecích prsou a chvilku restujeme, aby se maso…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Šalotku nakrájíme na drobno, kapii, čabajku a oloupaná vajíčka na menší kostičky a petrželku nasekáme.V misce umícháme pomazánkové máslo, majonézu, roztíratelný sýr,…
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem,…
Fenykl je velmi aromatickou surovinou. Jeho chuť je lehce štiplavá, ale přitom sladká. Je skvělý do salátů nebo k omáčkám. V tomto receptu jej spojíme s omáčkou ze sýru…
Pappardelle jsou italské těstoviny, nudle široké 2-3 cm. Podáváme je se smetanovou omáčkou, ve které je orestovaná cuketa, šalotka a česnek. Na závěr do omáčky vložíme…
Pesto je skvělým doplňkem k těstovinám, pečeným bagetám nebo třeba i do salátů. Příprava je sice náročnější a dlouhá, ale dozajista se vám odmění skvělou chutí. Toto…