Kaštánky
Recept ještě nebyl hodnocenJedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Mezi již tradiční druhy cukroví, které zdobí slavnostní stoly svátečních příležitostí, patří také šuhajdy, šohajky, no prostě košíčky plněné čokoládou a ořechovou či…
Křehké lískové koláčky jsou voňavou vánoční pochoutkou. Ideální k šálku čaje nebo kávy, potěší každého milovníka domácího pečení. Vyzkoušejte tento recept, který spojuje…
K Vánocům neodmyslitelně patří i linecké cukroví - jednoduché, křehké a vonící po vanilce. Slepíme ho jahodovou marmeládou a ozdobíme podle své fantazie čokoládou,…
Křehké ořechové trubičky plněné sametově hladkým karamelovým krémem jsou dokonalou pochoutkou pro milovníky sladkého. Tento dezert, který spojuje intenzivní chuť ořechů…
Pokud jste příznivci zdravějšího stravování, máme pro vás recept na pohankové rohlíčky s mletými slunečnicovými semínky. Rohlíčky jsou bez lepku a jsou slazené třtinovým…
Pokud jste příznivci zdravějšího stravování, máme pro vás recept na pohankové rohlíčky s mletými slunečnicovými semínky. Rohlíčky jsou bez lepku a jsou slazené třtinovým…
Jemné a křehké linecké cukroví slepované pikantní marmeládou se v ústech jen rozplyne. S těstem se dobře pracuje a vykrajovat z něj můžeme libovolné tvary. Po slepení…
Skořicové pracny patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Jejich příprava je snadná, ale při pečení je potřeba je bedlivě hlídat, aby se nepřepekly. Pečte je již v prvním…
Voňavá a poctivá domácí vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole. Máme pro vás recept na veganskou verzi, kterou při použití správných surovin jistě hravě…
Jednoduchá vanilková šarlota s ananasem na první pohled okouzlí každého, kdo zasedne k vašemu svátečnímu stolu. Jemný žloutkový krém uvnitř je lehký a nadýchaný jako…
„Dortík - Piece of Cake“ je příběh o jednoduchosti a kráse každodenního života, který se ukrývá v něčem tak obyčejném, jako je kousek dortu. Film nebo příběh s tímto…
Francouzské poleno je tradiční francouzský vánoční dezert, který se s různými obměnami připravuje po celém světě. Vyzkoušejte je i vy. Podle našeho snadného receptu se…
Mazanec ze sladkého těsta voní vanilkou, kokosem a je vláčný a měkounký i druhý den. Jeho příprava je navíc otázkou pár minut, o všechno se totiž postará pekárna. Před…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, máslo a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rum a mléko. Smícháme a opatrně vmícháme sníh z…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, máslo a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rum a mléko. Smícháme a opatrně vmícháme sníh z…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
KORPUS - Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby …