Hříbkový přeliv k masu

Houby Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Houby Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

3 menší hříbky
200 ml nízkotučného mléka
1 lžička hladké mouky
100 ml vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky nakrájíme na tenké plátky, restujeme nasucho na pánvi. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina.

  2. Zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme asi 1 minutu osmažit

  3. Přidáme mléko, sůl, pepř a vaříme za stálého míchání tak dlouho, až dostane přeliv požadovanou konzistenci.

Poznámka od kuchařky

Přeliv můžeme stejným způsobem připravit i ze žampiónů nebo jiných malých, tvrdých hub. Vždy dbáme, aby se houby dostatečně dlouho tepelně upravovaly a důkladně se převařily, protože některé druhy hub mohou být z důvodu nedostatečného tepelného zpracování nebezpečné.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Hříbkový přeliv k masu

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Podobne delam take,je to moc dobre:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: houbový přeliv na maso houbový přeliv preliv na maso přeliv k masu recept houbový přeliv houby k masu houbový přeliv k masu smetanovy preliv k masu houby jako příloha k masu hříbkový přeluiv hříbkový přeluiv prelivy na maso houby priloha k masu hřibový přeliv na maso recepty maso s s prelivem hub houbovy přeliv na maso recepty houbovypřeliv omacka na preliv houbovy přeliv omačka houbový přeliv na maso recept