Žebra po mysliveckou
Recept ještě nebyl hodnocenŽebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Když je podzim v plném proudu, přichází období pokrmů ze zvěřiny. Bažantí stehna můžete připravit nejen jako slavnostní oběd. Jemné bažantí maso upečte zabalené ve…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Kombinace jemného dušeného krůtího masa, sladkokyselého zelí a výrazné omáčky vytváří dokonalý chuťový zážitek. Maďarská pohostinnost tu začíná u stolu a končí když se…
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…
Nejříve si maso opepříme a poté ho potřeme směsí z obou hořčic.Pak maso zprudka orestujeme na oleji a přidáme rozškvařenou pokrájenou slaninu a na kolečka …
Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme) a osolíme a opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme.…
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Špek nakrájíme na kostičky a…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si…
Vepřové srdce nemusí být opomíjenou surovinou - pokud ho umíme chutně připravit. Základem je pečlivé očištění masa, trpělivé povaření a skvěle vychucená omáčka. Přesně…
Bok naříznu zespoda podél žeber. Ze zhora udělám do povrchu několik zářezů do kříže pro lepší prostup tepla do masa. Do pekáče vsypu na sádlo nahrubo nakrájenou cibuli a…
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným…
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou. Maso následně potřeme hořčicovou…
Kuře můžeme upéct na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou porce kuřete pečené na slanině spolu s jalovcem a divokým kořením. Během pečení kuře natáhne všechny chutě a vůně…
Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než…
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody…
Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou špičku s bohatou směsí zeleniny, která během pomalého pečení nasákne všechny chutě a vůně. Maso se díky dlouhému pečení stává…