Krkovička po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenTato šťavnatá krkovička s jemnou omáčkou přinese na váš stůl kouzlo staročeské kuchyně. Dušením maso změkne tak, že se téměř rozpadá, a dokonale vstřebá chuť zázvoru a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 481 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 30,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tato šťavnatá krkovička s jemnou omáčkou přinese na váš stůl kouzlo staročeské kuchyně. Dušením maso změkne tak, že se téměř rozpadá, a dokonale vstřebá chuť zázvoru a…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené…
Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku. Cibuli…
Vepřová pečeně je jedním ze základních receptů, který zvládne připravit i začátečník. Prošpikované maso z kýty naložíme s kořením ideálně přes noc. Se zeleninou jej pak…
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího…
Kapustu si nakrájíme na nudličky, jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, když je růžová tak přidáme rozdrobené mleté maso které osmažíme a zalijeme vodou tolik, kolik budeme chtít…
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.Po rozehřátí s máslem vložíme na…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky.Prosypeme kořením na roštěnky a prokapeme olejem.Dále odležet do lednice nejlépe do druhého dne.Do hrnce dáme…
Těstovinové mušličky s brokolicovo-nivovou omáčkou budou chutnat všem u stolu. Jemnou smetanovou omáčku se slanou chutí nivy a s kousky brokolice můžete doplnit o kousek…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený párek, opečeme, přisypeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme do…
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky…
Nejrychlejší přípravy hráškové polévky dosáhnete s pomocí sterilovaného hrášku. Dochutit můžete kostkou bujónu nebo celou polévku vařit s vývarem. Polévku vonící…
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo.…
V osolené vodě uvaříme květák. Poté jej rozmačkáme vidličkou a přidáme do hrnce v němž jsme mezitím osmahli cibulku. Zalijeme asi 1/4 l vody v níž jsme květák vařili a…
Sojové maso, rýži a houby zvlášť uvaříme podle návodu. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme červenou papriku, rajčata, porek a krátce podusíme. Podléváme vodou a dusíme…
Do pánve dáme olej a necháme rozehřát, maso opečeme ze všech stran. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme lístky tymiánu.…
Nejprve si připravíme mražený špenát /mangold/ klasickým způsobem. Na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme nasekaný česnek, povolený špenát a mléko, sůl,…
Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Máslo rozpustíme a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme…
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Pokud máme vývar uzený, solíme podle jeho slanosti.…