Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardamom - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kašmírská rýže

Kašmírská rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky). Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme. Poté…

Kurakkanový pudink

Kurakkanový pudink

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku. Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti…

Garam Masala  #2

Garam Masala #2

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…

arrefeena

20 min

Masala Chai (Dirty chai latte)

Masala Chai (Dirty chai latte)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Koření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…

bigbys

30 min

Maso na fíkách

Maso na fíkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce. Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a…

Plněné cuketky (kusa mahsi)

Plněné cuketky (kusa mahsi)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Omyta rajcata prepulime, vlozime do hrnce, zalijeme cca 250 ml vody, osolime a pod poklickou dusime do mekka.Uvarenou rajcatovou smes propasirujeme pres sito a dochutime…

aisha

90 min

Pangasius na kardamomu, pečený v alobalu

Pangasius na kardamomu, pečený v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Filety opláchneme a nařežeme na větší kostky. Do misky si dáme máslo, hořčici, sardelovou pastu, cibuli nakrájenou na proužky, kari, kardamom, česnek a nakonec pořádně…

Bibinka

40 min

Kořeněné šátečky

Kořeněné šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí…

Semlor

Semlor

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon…

Mangový milkshake se šafránem

Mangový milkshake se šafránem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dopřejte si trochu exotiky v koktejlu s chutí manga, šafránu a kardamomu. Ty jsou v indické kuchyni kombinací koření typickou pro dezerty. Díky ní není třeba milkshake…

Dunys

5 min

Fenyklovo-mandlová polévka

Fenyklovo-mandlová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a…

Dooga

35 min

Generační bábovka s vůní vánoc

Generační bábovka s vůní vánoc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tahle bábovka je více než jen dezert – je to sladké dědictví. Jemné těsto, vůně koření a ořechů a krásně vláčný vnitřek přinášejí chuť domova a vzpomínky na dětství.…

lemarti

75 min

Bezlepkové voňavé müsli

Bezlepkové voňavé müsli

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Vločky a burisony odvážíme do misky. Přidáme posekané oříšky, lněné semínko, cukr a skořici. Do hrnečku připravíme asi 150 ml kávovinového nápoje (Kara), necháme mírně…

Rýže s čočkou po libanonsku

Rýže s čočkou po libanonsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku.…

bonapet

40 min

Brunejské karbanátky z tuňáka

Brunejské karbanátky z tuňáka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme strouhaný zázvor a česnek, mícháme, přidáme cibuli, zelenou chilli papričku, kari a skořici. Když je cibule světle hnědá, přidáme maso z…

evosheek

60 min

Růžový čaj (Kašmírský)

Růžový čaj (Kašmírský)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

verze č. 1 Do hrnce dejte vařit vodu, čaj,koření, cukr, sůl a sodu. Na prudkém ohni přiveďte čaj k varu, poté snižte na střední či mírný oheň, přiklopte a vařte 30 min.…

1 4 5 6 7 8

Naposledy jste si prohlédli