Grilované marinované plátky krkovičky
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Mleté maso vložte do mísy. Přidejte koření, česnek utřený se solí, čerstvě mletý pepř a cibuli nakrájenou najemno. Důkladně promíchejte a nechte v lednici hodinu uležet…
Na oleji restujeme dohneda nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat…
1. Všechny druhy mouky a žitných otrub vsypte do větší mísy a promícháme. U prostřed vyhloubíme důlek a dejte do něj rozdrobené droždí prozpuštěné ve třech lžících…
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí…
Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti
Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti
Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti
Pripavime si sest palacinek (mleko, vejce, hl.mouka, sul). V hrnci podusime spenat, pridame jedno vajicko, drceny/strouhany cesnek, osolime, okorenime kminem a…
Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou…
Brambory uvaříme ve slupce, ne moc dlouho, musí být tak napůl, necháme vychladnout a oloupeme. Květák uvaříme ve slané vodě-cca 8-10 minut a necháme též vychlaldnout. …
Nejprve si rozsekáme na malé kousky nivu a olomoucké tvarůžky a pomocí mixéru se je snažíme rozetřít na hrubé kousky (lze si pomoci i šťouchadlem na br.kaši, kterým tyto…
Do hlubokého hrnce nalejete hodně oleje. Dejte smažit cibuli a pórek. Když cibule zesklovatí a začne být narůžovělá,přidejte dýni a 3 minuty za stálého míchání smažte na…
Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu…
Cviklu a mrkvu jemne nastrúhame.Pridáme vajce, zázvor, prelisovaný cesnak, korenie, koriander, rascu a soľ. Premiešame.Nakoniec pridáme strúhanku a rukou dobre…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.Do mixovacej nádoby nasypeme…
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru. Přidáme máslo a předvařené…
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme na kousky nakrájenou očištěnou mrkev a brambory. Přidáme mletý koriandr a chilli. Chvilku restujeme a poté zalijeme vývarem. Vaříme…
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno…
Lososa osolíme a opepříme, posypeme citrónovou kůrou a koriandrem. Na pánvi rozpálíme máslo a na něm lososa po obou stranách osmahneme. Před podáváním pokapeme…
Jenoduchá (Britsko-)Indická kořeněná rajčatová omáčka s tofu a koriandrem. Skvělé k rýži či indickému chlebu, např. česnekovému Naanu. Tofu rozkrojte podélně na dva…
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme, pak okořeníme mletým kmínem a koriandrem, zalijeme horkým vývarem, osolíme,…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, cibule na klínky. Oboje dáme na plech, přidáme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a posypeme mletým…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Velikonoční nádivka: Původně se dělala z kaše a telecího. Co v ní nesmí chybět dnes?
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.
Třikrát kuře na minutku: Kořeněné karí, špíz se zeleninou nebo plněná tortilla jsou připraveny do půl hodinky