Kešu mrkvové kari

michsamant Kuchařka:

2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

43

Suroviny

olej
1 velká červená cibule
3 stroužky česneku
kousek zázvoru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého chilli koření
(můžete dát méně, záleží na tom, jak pálivé jídlo zvládnete)
sůl
1 rajče
2 středně velké mrkve
150 ml nesolených kešu ořechů
100 ml kokosového mléka
1/2 lžičky garam masala
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme dohneda nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka.

  2. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

  3. Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu.

  4. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime (ak treba, pridame troska vody).

  5. Nakoniec pridame garam masala, nechame prejst poslednym varom a odstavime z ohna.

  6. Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2015/08/kesu-mrk...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kešu mrkvové kari

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo