

Kešu mrkvové kari
2 porce Bezmasá jídla 6 názorů
Suroviny
- olej
- 1 velká červená cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého chilli koření
- (můžete dát méně, záleží na tom, jak pálivé jídlo zvládnete)
- sůl
- 1 rajče
- 2 středně velké mrkve
- 150 ml nesolených kešu ořechů
- 100 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky garam masala
Postup přípravy receptu
Na oleji restujeme dohneda nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka.
Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.
Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu.
Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime (ak treba, pridame troska vody).
Nakoniec pridame garam masala, nechame prejst poslednym varom a odstavime z ohna.
Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.
Poznámka
http://akochutimasala.blogspot.in/2015/08/kesu-mrk...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kešu mrkvové kari
-
borůvka: Kludne. Ja uprednostnujem, ked recepty inspiruju, nie prikazuju
Cuketa bude tiez fajn.
-
michsamant:já to teda zkusím,ale co kdybych dala místo mrkve cuketu? mrkev moc nemusím (jen jinak upravenou)
-
borůvka: Na prvy pohlad mozno nie. Treba vyskusat. Je to velmi dobre.
-
no já jsem tedy vegetarián,ale tato kombinace mi tedy vůbec nesedí.
-
-
To je zajímavá kombinace a líbí