Tvarohovo-povidlový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.Řízky osolíme, opepříme…
Maso nakrájíme na plátky a spolu s plátky česneku a lístky rozmarýnu vložíme do mísy. Opepříme a zalijeme olivovým olejem a bílým vínem. Přikryjeme a dáme na 2 dny do…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam nejdříve dáme vlažnou vodu, ocet, jemně nastrouhané brambory a pak prosáté mouky smíchané…
Múku premiešame so soľou a urobíme malú jamku, do ktorej vlejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút postáť, aby droždie nakyslo.Pridáme vajce, maslo a…
Múku premiešame so soľou a urobíme malú jamku, do ktorej vlejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút postáť, aby droždie nakyslo.Pridáme vajce, maslo a…
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci,…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a…
Křehké a zlatavé mašličky ukrývají sladkou jablečnou náplň provoněnou skořicí. Rychlý a efektní moučník, který potěší k snídani, odpolední kávě i jako malé pohoštění pro…
Ze všech surovin vypracovat hladké nelepivé těsto. Pak na vále rukou vyválet válečky o průměru cca 1 cm (těsto nelepí, není třeba podsypávat). Válečky ostrým nožem…
Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem. Potom si rozmícháme…
V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme na tenká kolečka nakrájený pórek, oloupané na plátky nakrájené žampióny a osmažíme. Přisypeme lžíci mouky, znovu osmažíme a…
Opilé věnečky jsou jemné, křehké cukroví s nádhernou vůní rumu, který jim dodá typický sváteční šmrnc. Na talíři vypadají elegantně a při ochutnání se doslova rozplývají…
Voňavé linecké cukroví kombinuje lahodnou chuť másla s chutí kávy a nápaditým zdobením pomocí čokolády. Cukroví slepíme máslovo-kávovým krémem a ozdobíme bílou a tmavou…
Medové kornoutky vás na sváteční tabuli zaujmou již na první pohled. Kornoutky z křehkého těsta, zdobené čokoládou a mletými ořechy, naplněné krémem z karamelového Salka…
Pečené kapustové karbanátky jsou voňavou a lehčí alternativou těch klasických smažených. Kombinují šťavnaté mleté maso s kapustou a česnekem. Výborně je doplní…
Rychlé a vydatné polévky jsou skvělé na každý den. Z květáku, mrkve a zeleniny připravíme základ, který doplníme máslovou zásmažkou a rozkvedlaným vajíčkem. Takovou…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Křehké máslové sušenky na první pohled zaujmou svým vzhledem. Srdíčko naplněné domácím džemem z jahod či malin skvěle doplňuje lahodné těsto, které se doslova rozplyne…
Pokud máte rádi lískové oříšky a slaný karamel, tohle cukroví je přesně pro vás. Výborné máslové sušenky z lískových oříšků, plněné krémem se slaným karamelem a máčené v…
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…