Bagety s prefermentem a kváskem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

Na preferment:
150 g vody
150 g hladké mouky
1 g čerstvého droždí
kvásek:
100 g čerstvého žitného kvásku
(50 g vody, 50 g žitné chlebové mouky)
Dále:
120-130 g vody
25 g oleje
lžička cukru
2 lžičky soli
30 g mletých ovesných vloček
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.

  2. Druhý den přidáme kvásek a všechny ostatní suroviny, vymísíme těsto a necháme ho v teple bez průvanu nakynout – přibližně 70-90 minut.

  3. Propracujeme, rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme bagety a dáme je na plech kynout (60-90 min). Vykynuté pak upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20-25 mniut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bagety s prefermentem a kváskem

Tématické fráze: bagety z kvásku bageta z kvásku francouzská bageta s prefermentem recept na domácí bagety z kvásku bageta s kvasku recepty s kvaskem recepty na bagety z zitneho kvasku domácí bagety z kvásku bagety recept s droždím

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít