Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

Podmáslový vločkový chleba

Podmáslový vločkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…

Celožitný kváskový chléb

Celožitný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…

Žitný chléb

Žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…

Grahamový chléb

Grahamový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…

cathleen

180 min

Chleba od p. Jitky

Chleba od p. Jitky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Těsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40…

Kořenové bagety

Kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Šumavské dalamánky

Šumavské dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…

cathleen

200 min

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Světlý kvasový chléb

Světlý kvasový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…

cathleen

65 min

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

1 6 7 8 9 10 14

Naposledy jste si prohlédli