Očkovaný chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 834 kJ / 1 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,65 g |
Tuky | 10,43 g |
Vláknina | 25,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Prvním takovým chlebem asi byla páně Cuketkova nehnětená šumava. Mouky lze téměř libovolně kombinovat (až do 50% podílu žita), při použití celozrnných mouk a velké části žita bude potřeba více vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2018 15:03
cathleen: Vodu jsem přidávala a určitě ještě upeču 

7. 2. 2018 13:53
mysulka: krásný chlebík, Leni
a děkuji za fotku!
Pokud budeš ještě zkoušet, přidej k celozrnce maličko více vody


Pokud budeš ještě zkoušet, přidej k celozrnce maličko více vody

7. 2. 2018 10:26
Ivi přidala jsem fotku
, nemám tak velká očka - namíchala jsem si i celozrnné mouky. Chlebík je moc dobrý
, děkuji za recept
.



30. 1. 2018 13:47
Je to možné, porovitý byl a dobrý taky. Ale člověk jí i očima
Budu zkoušet dál. Děkuji moc za Vaše rady

30. 1. 2018 13:36
KUKI1: pokud byl nízký a přesto pórovitý, nemohl být jen překynutý?
30. 1. 2018 13:07
Děkuji za odpověď. Ještě mám dotaz ohledně stupní pečení. Měla jste v některém receptu nebo článku pěkně popsané, na kolik stupňů péct kváskový chléb (nemohu ho najít
). Většinou peču 10 min na 230-240, pak snížím teplotu na 200 a dopeču podle barvy. Stalo se mi u pečení "denního chleba", že byl nízký a kůrka pořád světlá. Neporadila byste mi, kde je chyba? Děkuji

30. 1. 2018 12:08
KUKI1: ne, není. Záleží na hustotě těsta, jaké uděláte. Přeložením těsta na lince mu také pomůžete udržet tvar a konečnou tečkou je pak vysoká teplota při pečení 

30. 1. 2018 12:01
Tento chléb peču dost často, je jednoduchý a moc dobrý. Vždy jsem ho ale pekla ve skleněné nádobě (podle původního receptu) - nejdříve 10 minut přikrytý, dopéct odkrytý. Tady v receptu je sázený rovnou na plech, takže nádoba není třeba? Děkuji
24. 1. 2018 20:39
Tez se na nej chystam 

24. 1. 2018 20:14


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové maso na špeku a tymiánu
Přidáno před 8 hodinami

Kuřecí maso v mrkvi s černým pivem
Přidáno před 9 hodinami

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami

Ovocný dort Pikachu
Přidáno 27. 3. 2023 20:51

Vepřová panenka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2023 15:38

Citronové řezy s kokosovým krémem
Přidáno 27. 3. 2023 09:47
Právě bylo uvařeno:

Máslo s medvědím česnekem
uvařil/a bohdana
před 3 hodinami

Domácí houstičky bez kynutí
uvařil/a Moondah
před 4 hodinami

Sekaná v srnčím hřbetu
uvařil/a Lisa444
před 5 hodinami

Boloňské špagety
uvařil/a coockina
před 5 hodinami

Zabijačkový guláš bez zabijačky
uvařil/a Slanky
před 7 hodinami

Čočková pomazánka s vajíčky
uvařil/a Pinacolada
před 9 hodinami

Hovězí naruby
uvařil/a Kerstein
před 11 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Josef.W
před 11 hodinami


TNT - tuze návykové tyčinky
uvařil/a Houska68
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: očkovaný kváskovy chleba chleba recepty jak upect provzdusneny chleba s očkama tvary chleba pšenično žitný kváskový chléb jak udržet chlebový kvásek recept na pečení chleba pečení chleba přikrytý nebo odkrytý nadoba kuki jak udržet tvar chleba
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, kmín drcený, sůl
Očkovaný chleba
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/llP7
10 názorů