Šneky z "domácího listového" těsta
Recept ještě nebyl hodnocenŠneky z domácího listového těsta jsou pečivem, které kombinuje křupavé a jemné vrstvy těsta s bohatou náplní podle vaší chuti. Ať už zvolíte sladkou variantu s ořechy,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šneky z domácího listového těsta jsou pečivem, které kombinuje křupavé a jemné vrstvy těsta s bohatou náplní podle vaší chuti. Ať už zvolíte sladkou variantu s ořechy,…
Kynutý chléb je tradiční pečivo, které potěší svou měkkou střídou a křupavou kůrkou. Kynutý chléb je nejen výživný, ale také plný vůně, která provoní vaši kuchyň a…
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
Do pekárny vložíme tekuté přísady, zasypeme sypkými, nakonec přidáme droždí.Po signálu přidáme semínka. Pekárnu nastavujeme na program Rychlý.
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát.V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu.…
Domácí pekárnu nastavíme na základní program a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány.
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát.V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu.…
Do pekárny dáme tekuté suroviny a zasypeme sypkými.Pekárnu nastavíme na program Základní. Kontrolujeme při hnětení těsto a případně doplníme vodu nebo mouku.Po pípnutí…
S těstem mi pomohla pekárna, ale můžete i klasicky - vytvoříte kvásek z vody, droždí, cukru a trošky mouky. Pak přidáte vše ostatní, vypracujete nelepivé těsto a necháte…
Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není…
Do formy nalijeme vodu, přidáme odvážené mouky, sůl, kmín, česnek, nakonec droždí.Program základní, velikost 1. Cibuli přidáme až po zaznění signálu na přidání…
Nejprve si očistíme a utřeme česnek. Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, neprve tekuté, pak sypké. Kvásek a droždí až nahoru na mouku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Použijeme program Základní (Klasik).…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Z daných surovin vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 100%, pak můžeme tvarovat. Těsto propracujeme, rozdělíme na částí a z každé…
Z daných surovin vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 100%, pak můžeme tvarovat. Těsto propracujeme, rozdělíme na částí a z každé…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s…
Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…